Ontspannen naar een festival met FestiTent

Martine van Kuler

Pinkpop, Zwarte Cross, Rock Werchter. Twee zomers lang waren festivals uit den boze, maar dit jaar mogen we weer. Dat is niet alleen goed nieuws voor liefhebbers, maar ook voor FestiTent, dat zorgt voor kant-en-klare tenten. Deze zijn inmiddels te vinden op tientallen festivals in binnen- en buitenland.

FestiTent

Kamperen vinden we leuk, maar overnachten op een festivalcamping is ook voor doorgewinterde kampeerders als wij even slikken. Het is er niet al te schoon, de tenten staan dicht op elkaar en medekampeerders nemen het niet al te nauw met de nachtrust. FestiTent kan daar natuurlijk niks aan veranderen, maar maakt het kamperen op een festivalcamping wel iets comfortabeler.

(© Kim Balster Festitent.)
(© Kim Balster Festitent.)

Kamperen zonder stress

Als je een FestiTent huurt, dan begin je je festivalbezoek ontspannen. Geen gezeul met je tent en geen gestoei met tentstokken en haringen. De FestiTent staat namelijk al voor je klaar. Soms zelfs inclusief opgepompt luchtmatras, lantaarn, slaapzak en kussen. Wil jij een FestiTent huren, maar komt je gezelschap met een eigen tent? Dan nog kun je bij elkaar staan, zo vertelt oprichter Geert Naudts op website Festileaks. “We zetten de tenten zo veel mogelijk in eilandjes en groepjes van mensen die met elkaar tickets hebben geboekt. Op die manier proberen we het zo gezellig mogelijk te maken.”

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken of er wel een plekje voor je is op de camping. Geert op Festileaks: “Camping B van Pinkpop gaat om 10.00 uur open, een paar uur later is ‘ie vol. Als je daar om 18.00 uur met je bagagetrolly aankomt, word je normaal weggestuurd. Maar nu kun je zeggen: wij hebben een FestiTent geboekt. Die staat gewoon klaar. Als je die vrijdag nog gewerkt hebt, leg je snel je slaapzak in de tent en sta je in 20 minuten voor de main stage.”

©FestiTent
©FestiTent

FestiTent of Festipi

De tenten zijn er in verschillende soorten en maten, voor één, twee of vier personen. Word jij van de eerste de beste zonnestraal al wakker? Kies dan voor en FestiTent Darkmode. Deze is verduisterend, waardoor je een gat in de dag kunt slapen.

Extra leuk vinden wij de Festipi’s. Deze handgemaakte tipi’s zijn er in een grote variëteit aan kleuren en designs en vrolijken iedere festivalterrein op.

De prijzen voor de tenten variëren per festival, maar je hoeft er sowieso geen kapitaal voor neer te leggen. Een tweepersoons tent op Pinkpop kost 100 euro voor het hele festival en op Zwarte Cross betaal je 80 euro. Ga jij naar een festival en lijkt zo’n opgezette tent je wel wat? Ga dan naar de website van FestiTent en check op welke festivals de service beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!