Ontdek de Floriade en ga kamperen in Almere

Martine van Kuler

Genieten van bloemen, planten, groenten en fruit. Dat kan van 14 april tot en met 9 oktober in Almere. Deze stad is dan namelijk het decor van de wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade. Wil jij ook genieten van het groenste dagje uit en daarna overnachten op een camping? Lees dan snel verder.

Floriade

De Floriade vindt één keer in de tien jaar plaats. In 2012 was Venlo gaststad, dit keer is het dus Almere. Het thema van de 2022-editie is ‘Growing Green Cities’. Meer dan vierhonderd deelnemers uit binnen- en buitenland presenteren op de Floriade oplossingen om steden leuker, mooier en duurzamer te maken.

De Floriade: het groenste dagje uit

De Floriade is een ontdekkingstocht langs innovaties op het gebied van groen, voedsel, energie en gezondheid. Maar er is meer… Zo zijn er concerten, dansoptredens en theatershows en is er een kabelbaan van 850 meter lang over het park. De Floriade is er niet alleen voor volwassenen. Ook aan kinderen is gedacht. Zij kunnen op onderzoek uit in het voedselbos, zich uitleven op een van de speelplekken, sporen van dieren zoeken, eten uit de toekomst ontdekken in de enorme kas The Green House en het Arboretum – de bomentuin –  verkennen. Kortom, de Floriade is een dagje uit voor het hele gezin. De tickets kosten aan de kassa 35 euro voor volwassenen en 23 euro voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Online zijn ze goedkoper. Kijk op de website van de Floriade voor meer informatie.

Kamperen in Almere

Je kunt natuurlijk een dagje naar de Floriade gaan, maar hoe leuk is het om er gewoon een kampeeruitje van te maken. Je kunt immers prima kamperen in Almere. Heb je een camper? Dan kun je die parkeren op camperplaats Marina Muiderzand. Je hebt hier een mooi uitzicht over het IJmeer. Overigens kun je in de jachthaven ook Tiny Wagons huren. Overnachten in deze omgebouwde schaftketen is toch net weer even anders dan in een bungalow of chalet.

Een accommodatie huren kan ook op Natuurcamping de Kemphaan. Deze ligt op steenworp afstand van het Floriade-terrein en is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar ook met de fiets is de afstand goed te overbruggen. Op De Kemphaan zijn ‘standaard huuraccommodaties’, zoals een bungalow of trekkershut, maar je kunt ook overnachten in een brandweerauto of yurt. En ja, natuurlijk kun je hier ook gewoon terecht met je eigen tent, camper of caravan.

Even verderop ligt Camping Waterhout. Deze camping lag eerst elders in Almere, namelijk op het terrein waar nu de Floriade wordt gehouden. Vanwege de wereldtuinbouwtentoonstelling moest Waterhout verkassen naar een andere locatie. Het is echter nog steeds een familiecamping waar je kunt spelen, varen, zwemmen en vissen. De kampeerplaatsen zijn ruim, het sanitairgebouw is vernieuwd en voor de kinderen is er een grote speeltuin en een dierenweide.

Loop je graag in je blootje rond? Bezoek dan Chamavi Hamaland. Deze naturistencamping met 27 plaatsen ligt midden in het Cirkelbos, niet ver van het Gooimeer. De camping wordt beheerd door naturistenvereniging Chamavi en is opengesteld voor leden van de Naturisten Federatie Nederland. Er is een verwarmd zwembad en een sauna.

Wil je naast de Floriade nog meer tips voor uitjes tijdens je verblijf op een Almeerse camping? Lees dan voor inspiratie ons artikel met 5 tips voor een vakantie in Flevoland.

Fotocredit: Camping Waterhout.
Fotocredit: Camping Waterhout.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!