Ontdek alles over campers en camperen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021

Marije Onderwaater

Het is bijna zover: woensdag opent de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021. Dit jaar is er van 6 tot en met 10 oktober in Utrecht ook veel aandacht voor campers en camperen. Wij vertellen wat je allemaal kunt zien en beleven op campergebied. En wist je dat je via Campingtrend entreekaartjes met korting kunt scoren?

Korting

Oké, laten we daar meteen maar mee beginnen. Want als je een kaartje koopt via Campingtrend, dan betaal je 9 euro, in plaats van 12,50 euro. Een korting van 3,50 euro dus! En die besparing kan je mooi gebruiken voor bijvoorbeeld een kop koffie of een kampeeraccessoire. Klik hier om via Campingtrend een entreekaartje te kopen.

En dan nu over campers en camperen

Natuurlijk zijn er weer talloze campers te bekijken. Voor elke camperaar biedt de Kampeer en Caravan Jaarbeurs wat wils. Er zijn kampeerbussen en buscampers, maar ook alkoofcampers, halfintegraalcampers en integraalcampers. Van basic tot super-de-luxe.

De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) – de grootste camperclub van Europa – is uiteraard op de beurs te vinden. Bij de stand krijg je informatie over reizen met de camper en je kunt een voordelige camperverzekering afsluiten. Heb je altijd al eens in een camper (of caravan) willen rijden? Dat kan op het buitenterrein, waar de NKC samen met de Bovag een parcours heeft ingericht. Hier kan je onder begeleiding van een instructeur oefenen óf laten zien wat voor ervaren camperchauffeur je al bent.

Van kampeerbussen tot super-de-luxe integraalcampers op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Van kampeerbussen tot super-de-luxe integraalcampers op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Camperverhalen van Kees en Carla in het KampeerTheater

Kees en Carla Witvliet weten álles over reizen met een camper. Het is namelijk hun werk. Al dertig jaar schrijven ze reisreportages voor bladen in binnen- en buitenland en daarvoor gaan ze in de zomer en in de winter met verschillende (test)campers op pad. In het KampeerTheater vertellen Kees en Carla over hun reizen, die van Duitsland naar Griekenland tot Spanje gaan. Maar de twee camperen niet alleen voor hun werk. Ze trekken er ook regelmatig op uit met de kleinkinderen en samen overwinteren ze graag in Zuid-Spanje. Wil je de inspirerende camperverhalen van Kees en Carla horen? Kom dan naar het KampeerTheater waar ze dagelijks van 14.40 uur tot 15.10 uur staan.

Kees en Carla vertellen hun camperverhalen in het KampeerTheater.
Kees en Carla vertellen hun camperverhalen in het KampeerTheater.

En de Camper van het Jaar is…

Tja, welke camper zich Camper van het Jaar 2022 mag noemen, is nog even afwachten. Dat maakt de ANWB woensdag – op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs – bekend. Vorig jaar ging de Eura Mobil – Activa One – 650 HS er met de titel vandoor. Ben je benieuwd wie in navolging van deze alkoofcamper de verkiezing wint? Loop dan woensdagmiddag even langs bij de bekendmaking óf houd Campingtrend in de gaten voor het laatste nieuws. Bekijk hier onze video over de Eura Mobil, de winnaar van vorig jaar.

Campingtrend liveshows in Utrecht

Is het je diepste wens om Jos en DW een keer live te zien? Dan hebben we goed nieuws voor je! De mannen nemen namelijk woensdag, donderdag, vrijdag én zondag de Campingtrend Liveshow in Utrecht op. Kijk dus vooral even of je ze ergens op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs spot. En heb je een caravan gekocht of ben je van plan er eentje aan te schaffen? Bezoek dan het KampeerTheater, waar Jos elke beursdag tussen 11.40 uur en 12.10 uur tips & tricks geeft.

50plus Campingpark Fisching
Géén honden, maar wél lederhosen op 50plus Campingpark Fisching.
50plus Campingpark Fisching
Géén honden, maar wél lederhosen op 50plus Campingpark Fisching.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…