Oehoe minicaravan nu in drie uitvoeringen

Martine van Kuler

Slapen doe je binnen, leven doe je buiten. Vanuit dat motto is de Oehoe minicaravan ontstaan. Inmiddels is de Oehoe trailer er in drie uitvoeringen: Nature, Explorer en Freedom.

Oehoe minicaravan

De Oehoe minicaravan richt zich op sportievere kampeerders, die niet meer nodig hebben dan een goed bed en genoeg ruimte voor bagage. Toen hij in 2018 op de markt kwam, schreven we al over de Oehoe trailer, maar dat de minicaravan nu verkrijgbaar is in drie uitvoeringen, is reden genoeg voor een update.

Oehoe nature

Het originele model in een nieuw jasje. Deze basic-variant van de Oehoe minicaravan meet 3,35 x 1,60 x 1,85 meter (lxbxh) en weegt leeg slechts 350 kilo. Dit betekent dat vrijwel elke auto hem kan trekken. Hij mag tot 750 kilo wegen, dus je kunt nogal wat meeslepen. Dat treft, want standaard is de Oehoe trailer voorzien van dakdragers, dus de kano, daktent en surfplank kunnen prima mee. Binnen vind je een tweepersoonsbed van 1,10 bij 2 meter. Breed is het niet, maar gezellig wel. Voor de standaarduitvoering van de Oehoe nature betaal je 4.995 euro. Wil je hem in een geremde uitvoering, dan ben je 5.695 euro kwijt.

De Oehoe Nature: compact én licht.
De Oehoe Nature: compact én licht.

Oehoe Explorer

De Explorer is iets zwaarder dan de Nature, maar met zijn leeggewicht van 425 kilo kunnen we de Oehoe Explorer nog steeds een lichtgewicht noemen. Hij is ook wat hoger en breder: 3,70 x 1,73 x 2,07 meter. Dat betekent dat er ook wat meer ruimte is voor het tweepersoonsbed, dat is in deze Oehoe trailer 1,25 bij 2 meter. De Explorer is standaard in geremde uitvoering verkrijgbaar. Hij kost dan 6.995 euro.

Het bed in de Explorer is breder dan in de Nature.
Het bed in de Explorer is breder dan in de Nature.

Oehoe Freedom

De meest luxe uitvoering van de Oehoe minicaravan is de Freedom. Hij is nog wat zwaarder dan de Nature en de Explorer. De Freedom heeft een leeggewicht van 500 kilo en is 3,70 x 1,61 x 1,82 meter groot. Standaard is deze Oehoe minicaravan voorzien van een keukentje met eenpitsgasstel, een keukenkraan met spoelbak en een elektrische koelbox (20 liter). Het tweepersoonsbed is 1,40 bij 2 meter en je kunt het ombouwen tot een zitbank. Deze Oehoe trailer kost in de standaard geremde uitvoering 9.695 euro.

De Freedom heeft een keukentje!
De Freedom heeft een keukentje!

Extra opties voor de Oehoe minicaravan

Zoals bij elke caravan, kun je ook bij die van Oehoe extra opties toevoegen. Denk hier aan een disselbak van kunststof of traanplaat, een reservewiel + houder, offroad-banden, extra bergruimte, schokbrekers, een lattenbodem en een blauw/grijze striping.

Kijk hier voor meer info over de Oehoe trailers en de dealers waar ze te koop zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!