Oberstdorf

Luc Schaepkens

Voor kampeerders heeft Oberstdorf de beschikking over twee camperplaatsen en een camping. Gelegen aan het begin van het Kleinwalsertal is dit dorp op een redelijke afstand van Nederland. Zowel met caravan als met de camper is de rit eenvoudig in één of twee reisdagen te doen.

In 2011 hebben wij twee maal Oberstdorf bezocht.

Wij stonden beide keren op de camperplaats die tegen het centrum van het dorp aan ligt maar ook de camping is op loopafstand van de dorpskern.
Geheel tegen onze verwachting blijkt Oberstdorf een zeer levendig centrum te hebben met vele winkels en restaurants. Ook voor een kop koffie met apfelstrudel hoef je niet ver te zoeken. Helemaal in de stijl van een Oostenrijks bergdorp.

Boven het dorp uit staan trots de twee skischansen. En volgens goed gebruik zijn deze schansen ook gewoon regelmatig in gebruik. Kort voor oudjaar start een vierschansen toernooi waarbij op 1 van de dagen ook Oberstdorf aangedaan wordt. Naar verluid overstroomd het dorp dan met fans en springers iets dat beslist aan de gezelligheid zal bijdragen.

Ook deze kerst is, net als andere jaren, de camperplaats vol. We komen laat op de vrijdagavond aan en kunnen dan nog een mooi plekje uitzoeken. Zaterdag is er eigenlijk al niet veel meer te halen. Eerste kerstdag (Zondag) is de plaats voor ruim 90% bezet. Het is dus zaak om hier op tijd aan te komen om nog enige keuze te hebben.
Zaterdag is onze eerste dag, het is een grijze sneeuwdruilerige dag. Rond het vriespunt en geen wind is het buiten toch goed te doen. Het dorp is gezellig druk en de vele winkels hebben vooral sportkleding en wandelschoenen in de aanbieding. Naast de camperplaats bevind zich een supermarkt. Voor wat last minute inkopen is alles aanwezig.

Rond Oberstdorf zijn verschillende ski pisten. Het gebied is niet heel uitgebreid en de echte spanning moet je denk ik zoeken op de hoger en verder weg gelegen pistes in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk maar voor het gewone familie skiplezier zijn alle ingrediënten aanwezig.
Ook in de zomer is Oberstdorf een gebied vol met activiteiten. Er is in de bergen altijd van alles te doen en dat is hier niet anders. Wandelroutes in overvloed met de schitterende Breitachklamm als hoogtepunt, zowel in de zomer als in de winter. Zeer het bezoeken waard!
Oberstdorf, niet zo ver weg wel een bezoek waard.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur