Nu ook dodehoeksticker met campersymbool en zuignappen

Luc Schaepkens

Er is een nieuwe versie van de – per 1 januari in Frankrijk verplicht gestelde – dodehoeksticker. Er staat een campersymbool op. Daarnaast is hij van een betere kwaliteit en is er een versie met zuignappen. De sticker wordt in Duitsland gemaakt.

Dodehoeksticker 2.0: made in Germany

Niemand zal staan te springen om de dodehoeksticker op zijn camper te plakken. Toch is het sinds 1 januari 2021 verplicht als je in Frankrijk onderweg bent. Althans als je camper zwaarder is dan 3500 kilo. Tot 1 april krijg je nog een waarschuwing. Daarna kun je een bekeuring krijgen. De stickers zijn verplicht 25 bij 17 centimeter groot en opvallend van kleur. Lees er alles over in ons eerdere artikel over de dodehoeksticker. De stickers waren er tot nu toe in twee uitvoeringen: met een touringcar of met een vrachtwagen. Een Duits bedrijf vond dat dit beter kon. Het maakt nu dodehoekstickers met een afbeelding van een camper. Ze zijn ook nog eens van een betere kwaliteit én er is een versie met zuignappen.

Eerder schreven we dat het erop lijkt dat je met een camper voor de touringcarsticker moet kiezen. Dat was nadat duidelijk werd dat ook buitenlandse campers aan de sticker moeten. Nu is er dus een sticker met een camper erop. Het Duitse bedrijfje vond de bestaande stickers maar niks. Ze zijn van een slechte kwaliteit, waardoor ze waarschijnlijk niet lang – twee tot drie maanden hooguit – blijven zitten. Daarbij hecht de magnetische versie natuurlijk niet aan de aluminium of kunststof wand van een camperopbouw. Ook kan het plakken van deze sticker zorgen voor kleurverandering van de ondergrond. De eigenaar van het Duitse bedrijf – zelf campereigenaar – ging daarom aan de slag. Het resultaat is een dodehoeksticker met camper erop. En desgewenst geplakt op een pvc plaat die je met zuignappen kunt bevestigen. En die er daardoor ook weer vanaf kan.

Dodehoeksticker met zuignappen.
Dodehoeksticker met zuignappen.

Nieuwe versie sticker is goedgekeurd door Frankrijk

Het bedrijf heeft inmiddels contact gezocht met Frankrijk. De nieuwe sticker voldoet aan de Franse regelgeving en mag daarom worden gebruikt. Van de sticker zijn er diverse uitvoeringen. Als sticker om te plakken kost hij 6,90 euro per stuk. Als magneetbord kost hij 8,90 euro. Als kunststoffen pvc-plaat met vier zuignappen kost hij 14,90 euro. Er is ook nog een speciale versie voor op het pvc-doek van een aanhanger. Die kost 9,90 euro per stuk.

Per mail aan te vragen

De stickers zijn via de mail te bestellen. Je krijgt dan een rekening per mail retour. Deze dien je eerst te voldoen. Vervolgens gaan de stickers op de post. Dat gaat via pakketbezorgdienst DHL – en dus verzekerd – wat binnen de EU nog eens 14,90 aan verzendkosten kost. Zet in de mail welke sticker je wil bestellen, het aantal exemplaren en het afleveradres. Stickers aanvragen kan via werbetechnik-horsch@t-online.de.

In onderstaande video komen alle stickers voorbij. De versie met zuignappen kan eventueel ook achter een raam worden geplakt. Je kunt ook verschillende soorten stickers bestellen die het beste bij jouw situatie passen. Bijvoorbeeld één zuignap, één magneet en één echte sticker. Bekijk ook de video. (Door de lengte van de video komt er reclame tussendoor. Dat is van YouTube, niet van ons).

De tip van deze sticker hebben we te danken aan onze lezer Cornelius Fontaine. Hij bestelde de sticker met zuignap zelf en liet ons dat weten. Waarvoor nogmaals dank. Je kunt bij hetzelfde bedrijf overigens ook terecht voor sfeervolle stickers voor onder andere de achterkant van je camper. Of voor een mooie foto op je luifel. Naar de website van Markisenbanner.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur