Nog een nieuwe buscampervariant bij Malibu: de Malibu Van diversity

Luc Schaepkens

Ooit begon Malibu als de buscamper van Carthago. Nu is het merk een zelfstandige poot met buscampers, halfintegralen en integralen. Bij de eerste groep is er vanaf modeljaar 2022 nog meer te kiezen. Nieuw is namelijk de Malibu Van diversity. Hij kenmerkt zich door een XL-maatje keuken en een ongekend ruimtegevoel.

Buscamper

Ook in Duitsland is de buscamper razend populair. Niet vreemd dat Malibu de koper nog meer keuze wil geven in deze groep. De buscampers van Malibu zijn van een hoog afwerkingsniveau. Carthago laat zich erop voorstaan dat het ook met zijn Vans in het premiumsegment vertoeft. De nieuwe Malibu Van diversity benut de 40 jaar ervaring ten volle. Malibu noemt het een allrounder, met een flinke bak ruimte in het interieur. Hij is ook leverbaar als family for 4 variant. Dan is hij voorzien van een slaaphefdak en dus vier slaapplaatsen.

De Malibu Van diversity 640 LE K
De Malibu Van diversity 640 LE K

Malibu Van diversity: nog meer te kiezen

Er was bij Malibu al heel wat te kiezen. Je hebt de ‘gewone’ Malibu Van in verschillende varianten. Zo is er de Malibu Van comfort. Met een slimme badkamer en een extra kast voor de kleren. En er is de Malibu Van compact met slaaphefdak. En je hebt de first class two rooms variant. Daarbij is er keus uit de family for 4 versie met slaaphefdak. De zogenaamde coupé-versie zonder kastruimte boven de draaibare cabinestoelen. En de GT Skyview met groot panorama dakraam boven de cabinestoelen. Daar komt nu de Malibu Van diversity variant nog eens bij.

In de Malibu Van diversity zien we naast het keukenblok een tweede kast. Het onderste deel is de compressorkoelkast met 84 liter inhoud. Het bovenste deel zorgt met ingenieuze opbergvakken voor veel extra opbergruimte. Het bovenste deel steekt daarbij niet uit ten opzichte van de bovenkasten. En daardoor kijk je van voor tot achter in deze buscamper. Dat zorgt voor een zeer ruimtelijk effect.

Keukenblok met lage koelkast ernaast.
Keukenblok met lage koelkast ernaast.

Met tweepersoonsbed of enkele bedden

Een ander kenmerk van de Malibu Van diversity is de ruime kledingkast. Daarvoor kan het bed omhoog worden getild. Aan de bijrijderskant komt er dan een van boven en van voren te bereiken kledingkast tevoorschijn. Bij de 640 LE K onder het eenpersoonsbed. Bij de 600 DB K onder het tweepersoonsbed. Deze uitvoering heeft zelfs twee kasten.

Ook de badkamer – die voluit XL Flexibad 1000 heet – is ruim van opzet. Het toilet kan wegdraaien. Het verdwijnt als het ware onder het bed achter de badkamer. Hierdoor ontstaat er een ruime douchecabine. Er is een verder een vaste spiegel en een wastafel. Boven de wastafel een paar open aflegvakken. Onder de wastafel kastruimte. Hier ruimte voor de toiletspullen, de handdoeken en meer. De badkamer heeft een eigen raam voor licht en ventilatie. Deze badkamer zien we overigens ook terug in de comfort variant van de Malibu Van.

In twee lengtes

Er komen twee uitvoeringen van de Malibu Van diversity. De 600 DB K heeft achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Hij is zes meter lang. De 640 LE K heeft enkele bedden en is 6,36 meter lang. Beide varianten hebben voorin een zithoek. Die bestaat uit een ruime tweezitsbank en de twee draaibare cabinestoelen. De tafel kan worden vergroot. Onder de vloer bij de zithoek extra opbergvakken.

De Malibu Van compact.
De Malibu Van compact.

En verder de comfort en compact

De Malibu Van comfort – als 600 en 640 – is voortaan ook uitgerust met de ruime XL Flexi-bad 1000 badkamer. Ook de compressorkoelkast naast het keukenblok en de extra kledingkast zien we bij deze uitvoering terug. Aan de bestuurderskant een extra opbergruimte onder het bed voor de was. De rijke uitrusting van deze Malibu Van mag worden gezien.

De compact is er als 540 en 600. Compact van buiten, ruim van binnen. En vanaf nu desgewenst met vier slaapplaatsen. Daar zorgt het optionele slaaphefdak voor. Een dak met gfk toplaag en goed geïsoleerd. Het is uitgevoerd in twee kleuren: zwart en wit. De bedmaat boven bedraagt 2 bij 1,35 meter. Het dak klapt ver open waardoor er veel ruimte is. Twee spotjes maken het mogelijk ‘s avonds nog even een boek te lezen voor het slapengaan.

In het kort

Er zijn drie varianten: comfort, compact en diversity. Elke variant is er in twee lengtematen. Dan is er de first class – two rooms variant. Bij elkaar zijn dat zeven verschillende indelingen. Daarvan zijn er vijf verkrijgbaar als family for 4 met slaaphefdak. Daarbij komt dat vijf indelingen ook verkrijgbaar zijn als charming coupé en charming GT Sky view. Oftewel: Malibu heeft voor elke klant een passende buscamper.

Naar de site van Malibu.

Eerder schreven we over de first class two rooms en de family for 4 buscampers. Je leest het artikel hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur