NKC schrapt groepsreizen van eerste kwartaal 2021

Luc Schaepkens

De NKC annuleert de groepsreizen die voor het eerste kwartaal van 2021 gepland stonden. Vijf reizen komen te vervallen. Vier reizen zijn doorgeschoven naar het najaar.

Te vroeg voor NKC groepsreizen

In augustus kondigde de Nederlandse Kampeerauto Club de reizen aan. De richtlijnen en werkwijze werden dusdanig aangepast dat de reizen coronaproof waren. Zo zou er alleen communicatie op afstand zijn. De NKC liet destijds weten de ontwikkelingen te blijven volgen. Dat resulteert nu in het schrappen van de aangekodigde reizen in het eerste kwartaal van 2021. “Gezien de ontwikkelingen is het echt nog te vroeg om reisplannen te maken”, zegt Eric Zeevalk, manager reizen, events en verzekeringen bij de NKC. De eerste twee wintersportreizen zouden half januari richting Oostenrijk vertrekken. In februari stonden Spanje en Marokko op de planning. Dat terwijl de daar gestrande campers net per boot zijn teruggehaald.

De deelnemers zijn inmiddels geïnformeerd en hebben hun geld terug gekregen. De verwachtingen voor de rest van het jaar zien er goed uit. Al is ook dat onder voorbehoud.  Zeevalk: “We hebben de indruk dat groepsreizen nu juist aantrekkelijker zijn doordat ze wat extra veiligheid bieden in onzekere tijden. Mensen hebben kunnen zien wat de meerwaarde is van een groepsreis.” De bedachte coronaproof werkwijze blijft uiteraard van kracht. Krijgt een land een negatief reisadvies, dan is het mogelijk om zonder bijkomende kosten te annuleren of om te boeken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur