NKC Kampeerauto van het Jaar 2022: Pössl, LMC en Adria

Marije Onderwaater

Pössl, LMC en Adria mogen zich de NKC Kampeerauto van het Jaar 2022 noemen. De winnaars waren elk met twee andere campermodellen genomineerd in de categorieën buscamper, halfintegraalcamper en integraalcamper.

Bekendmaking

De bekendmaking van de NKC Kampeerauto van het Jaar 2022 had eigenlijk moeten plaatsvinden op de Caravana. Nu de kampeerbeurs in Leeuwarden voor het tweede jaar is afgezegd, moest de NKC het anders oplossen. NKC-directeur Stan Stolwijk verraste de winnaars daarom op hun eigen stek.

Per categorie nomineerde de vakjury drie modellen. Deze vakjury bestaat uit hoofdredacteur Mieke Scharloo van het NKC-magazine Kampeerauto, Steven Durnez van het Belgische magazine Campertijd, freelance kampeerjournalist Willem Laros en onze eigen Jos Mark. Vervolgens konden kampeerders stemmen op een van de drie modellen in de categorieën. Bijna zesduizend mensen brachten hun stem uit. Hieronder stellen we de winnaars aan je voor.

Buscamper van het Jaar 2022: Pössl Summit 540 Shine

Dit zegt NKC over de Pössl Summit 540 Shine: “In deze 5,40 meter lange vernieuwde uitvoering van de Summit is veel aandacht besteed aan een optimaal ruimtegevoel in het interieur van de buscamper, zonder daarbij aan praktisch comfort in te leveren. Het flexibele multiroof, de koelkast met een inhoud van 100 liter en een viertal gordelplaatsen op losse stoelen zijn hier enkele voorbeelden van.”
Deze nieuwe Pössl laat de Adria Twin Sport 640 SGX en Knaus Boxdrive 600 XL achter zich.

Pössl Summit 540 Shine
Geen bankje maar een stoel in de Pössl Summit Shine 540
Pössl Summit 540 Shine
Geen bankje maar een stoel in de Pössl Summit Shine 540

Halfintegraal van het Jaar 2022: LMC Tourer Lift H 730 G

Dit zegt NKC over de LMC Tourer Lift H 730 G: “Het verhoogde dak ten behoeve van het hefbed boven de zitgroep en de hoekopstelling in de keuken, die een optimale werkruimte creëert, zorgen gecombineerd met de moderne meubeldelen en matwitte kastkleppen voor het ruimtelijke karakter van de halfintegraal. Daarnaast zorgt het relatief lage leeggewicht van slechts 2.900 kilogram voor veel speelruimte voor een viertal personen, hun bagage en de overige belading.”
De Chausson X550 en de Laika Kreos L5009 waren de andere genomineerden in de categorie halfintegralen.

De winnaar bij de halfintegraalcampers: de LMC Tourer Lift H 730 G.
De winnaar bij de halfintegraalcampers: de LMC Tourer Lift H 730 G.

Integraal van het Jaar 2022: Adria Sonic Supreme 700 SL

Dit zegt NKC over de Adria Sonic Supreme 700 SL: “Behalve het stijlvolle exterieur met een licht hellende achterwand, heeft ook het interieur van de vernieuwde Sonic-serie een upgrade gekregen. Zo zorgt de panoramavoorruit overdag voor veel daglicht, terwijl met slimme led-verlichting de gewenste sfeer in de avonduren gecreëerd wordt. Andere features zijn het geïntegreerde hefbed boven de cabinestoelen, een luxe badkamer met aparte douche en de garage met aansluitingen voor 230 en 12 volt om elektrische fietsen op te laden.”
In de categorie integralen waren ook de Itineo Nomad CS660 en de Sunlight I68 Adventure Edition genomineerd.

De Adria Sonic Supreme 700 SL wint bij de integraalcampers.
De Adria Sonic Supreme 700 SL wint bij de integraalcampers.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…