NKC Groepsreizen ‘met pijn in hart’ niet naar Oost-Europa

Jos Mark

De NKC maakte gisteren bekend vanwege de oorlog in Oekraïne voorlopig geen groepsreizen naar Oost-Europa te organiseren. Deelnemers die voor de komende maanden een reis hadden geboekt, zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Reizen

Om hoeveel reizen het gaat en hoeveel deelnemers door de beslissing zijn getroffen, heeft de club niet bekendgemaakt. De reizen gingen onder meer naar Polen, Roemenië, Hongarije, Bulgarije, Sint-Petersburg en de Baltische staten.

Verdrietig besluit NKC Groepsreizen

Hanneke van der Voorst, teamleider NKC Groepsreizen zegt: “We nemen dit besluit met pijn in ons hart.” Ook geeft ze aan dat het besluit weloverwogen is genomen. “We vinden het als NKC simpelweg niet verantwoord om de onrust in Oost-Europa op te zoeken.” De betreffende deelnemers zeggen volgens van der Voorst blij te zijn met de beslissing.

Transfagarasan snelweg in Roemenie
Transfagarasan snelweg in Roemenie

Nog geen nieuwe bestemming

Voor de deelnemers aan de uitgevallen NKC Groepsreizen is nog geen alternatief programma bedacht. Wel wordt alles op alles gezet om hen van een alternatief te voorzien. Hoewel de NKC tientallen groepsreizen aanbiedt, zijn veel daarvan al volgeboekt. Ook is het natuurlijk vervelend als je je zinnen op Roemenië hebt gezet en plotseling moet omschakelen naar bijvoorbeeld Engeland. Op de website van de NKC staan op dit moment ook geen reizen naar het oosten van Europa meer aangeprezen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.