Nieuws van Holtkamper en Easy Caravanning op de Caravan Salon

Luc Schaepkens

Een gezamenlijke stand vol met premium tenttrailers van de merken Holtkamper en Easy Caravanning staat straks op de Caravan Salon. Beiden merken vallen onder de Nederlandse Campfire Group. De stand is te vinden in de nieuwe hal 3 in Düsseldorf. Daarin de thema’s Travel & Nature en Equipment & Outdoor. “In deze omgeving voelen wij ons als een vis in het water”, aldus Maarten de Roos, algemeen directeur van de Campfire Group.

Tenttrailers

De Roos vervolgt: “We kunnen haast niet wachten tot de beurs van start gaat nu het weer – onder de geldende maatregelen – mag. Onze producten onderscheiden zich van campers en caravans door het ultieme vrijheidsgevoel. Een avontuurlijke manier van kamperen die alles heeft. Wakker worden met de geur van tentdoek, maar wél met het comfort van een compacte caravan. De tenttrailers van Holtkamper en Easy Caravanning zijn licht en aerodynamisch, en kunnen daarom eenvoudig door zowel compacte als hybride én vol-elektrische auto’s getrokken worden met behoud van voldoende actieradius. The next generation of caravanning”.

Holtkamper

Het programma van Holtkamper is op een aantal belangrijke punten gerestyled. Zo kregen de tenten van instapmodel Cocoon en topmodel Kyte een compleet nieuw ontwerp. Wat bleef is het unieke 1-booms-opzetsysteem van de luifel. En het Windforce-systeem, dat standaard op de Aero en Kyte zit. Hiermee gaat het opzetten en afbreken automatisch. De achterkant van de trailer kreeg een nieuwe stevige off-road bumper. Ook de spatborden en 15 inch smoke-grey wielen zijn nieuw. De Nano is een tweepersoons tenttrailer. De deksel doet uitgeklapt dienst als vloer voor de tent. Kom het opzetgemak en de eigenzinnige tentvorm bekijken in hal 3.

Easy Caravanning

Easy Caravanning heeft zijn intrek genomen in een grotere productielocatie. Vooral de toenemende belangstelling uit het buitenland maakte dit nodig. Bij de drie uitvoeringen van de TakeOff – de Active, Sport en Xcite – zijn een paar wijzingen in het uitrustingsniveau doorgevoerd. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuw model met nog meer binnenruimte. Inmiddels gaat de TakOff ook richting Scandinavië en Zuid-Europa. “Het winnen van twee 1e plaatsen bij de European Innovation Award 2021 heeft zeker aan dit succes bijgedragen”, vult De Roos aan.

De TakeOff van Easy Caravanning is een cross-over tussen een vouwwagen en een toercaravan en kan in minder dan 30 seconden worden opgezet en ingeklapt. Dit maakt het een ideaal kampeervoertuig voor mensen die graag snel onderweg zijn of gewoon in het weekend er even op uit willen trekken.

Campfire Group in Düsseldorf

De Campfire Group verklapt ook nog even dat er een derde eigen merk in de pijplijn van de toekomststrategie zit. De producten van Holtkamper en Easy Caravanning zijn tijdens de Caravan Salon Düsseldorf (28 augustus – 5 september) te zien op standnummer 3E 60-01/02.

Naar de site van Holtkamper.

Naar de site van Easy Caravanning.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur