Parkeerrem zorgt voor problemen: terugroepactie Mercedes Sprinter

Jos Mark

Een nieuwe terugroepactie voor de Mercedes Sprinter. Er kunnen namelijk problemen met de parkeerrem optreden. Het betreft 96.322 voertuigen wereldwijd.

Mercedes Sprinter 2022

Er zijn opnieuw problemen met de Mercedes Sprinter. In februari 2022 komt er een nieuwe terugroepactie voor de bestelwagens van Mercedes-Benz, die steeds vaker ook als basis voor campers wordt gebruikt.

Terugroepactie Mercedes Sprinter 2022

Na uitgebreide tests heeft Mercedes-Benz AG een zeldzame en tijdelijke storing in de parkeervergrendelingsfunctie van de Sprinter vastgesteld. Daarom is Mercedes een terugroepactie gestart. Het gaat om de Mercedes-Benz Sprinter (VS30) van de 907-serie uit de productieperiode van mei 2018 tot november 2020, dat zijn 96.322 voertuigen wereldwijd. Om precies te zijn; dit zijn de modellen met een handmatige parkeerrem en een zeventraps automatische versnellingsbak uit de productieperiode mei 2018 tot oktober 2019.

Update van ESP-systeem nodig

Uit voorzorg moet de ESP-regeleenheid in de betrokken voertuigen nu worden bijgewerkt. Dit kan via de Mercedes-Benz serviceorganisatie. De functie Park Lock Support (PLS) is tijdens de update gedeactiveerd. Deze onafhankelijke functie handhaaft een continue remdruk gedurende een bepaalde tijd nadat het voertuig is gestopt en de keuzehendel van de automaat in ‘P’ is gezet. PLS is geprogrammeerd in de ESP-regeleenheid en maakt geen deel uit van de transmissie. Volgens de fabrikant is PLS een versterkende factor voor de fout. De functie wordt bijgewerkt met nieuwe parameters in de ESP-regeleenheid waarna het probleem moet zijn opgelost.

Wanneer de terugroepactie start, is deze op basis van kenteken terug te vinden op de site van RDW.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.