Peter Gillis camping Valkenburg

Geen vergunning Peter Gillis voor camping Valkenburg: hoe zat het ook alweer?

Marije Onderwaater

Ondernemer en realityster Peter Gillis zag het helemaal voor zich: op de bekende stadscamping en camperplaats Den Driesch in Valkenburg wilde hij chalets bouwen. De burgemeester van de Zuid-Limburgse toeristenplaats zette daar gisteren een streep doorheen: hij krijgt géén vergunning. Maar hoe zit het ook alweer met Peter Gillis en de camping in Valkenburg?

Campingtrend berichtte al een paar keer over de komst van de tv-persoonlijkheid naar Valkenburg. Peter Gillis, zelf campereigenaar, besloot de populaire stadscamping en camperplaats Den Driesch vorig jaar over te nemen. Op social media schreef hij: “Hatseflats!! Ik ben erg blij om dit vandaag met jullie te mogen delen… Ik heb namelijk zojuist Camping Den Driesch in Valkenburg overgenomen. Een mooie parel die ik al langer op het oog had. Vanaf nu gaat de camping verder onder de naam Stadsresort Valkenburg en vanaf 8 april 2022 gaat het resort open voor gasten. Natuurlijk zal ik jullie ondertussen op de hoogte houden van de ontwikkelingen”.

Chalets in Valkenburg?

De reacties waren niet mals toen bekend werd dat Gillis’ Oostappen Groep, met parken in Nederland en België, chalets op Den Driesch zou bouwen. Waar moesten de camperaars dan terecht? Campingtrend belde destijds met de Oostappen Groep om te vragen of er op Den Driesch nog wel plek zou zijn voor kampeerders. Jos Mennen, directeur beleidszaken van de Oostappen Groep, was daar destijds duidelijk over. “Op die vraag kan ik heel kort antwoord geven”, zegt hij. “Dat antwoord is nee.” Later maakte Peter Gillis een draai en liet hij weten de kampeermogelijkheden tóch te behouden: “Omdat ik zelf een enthousiast camperaar ben”, zo schreef hij op social media.

Peter Gillis camping Valkenburg
De afgelopen maanden bleef het leeg op Den Driesch.
Peter Gillis camping Valkenburg
De afgelopen maanden bleef het leeg op Den Driesch.

Domper voor Peter Gillis

Afgelopen maart was daar de eerste domper voor Peter Gillis. Dagblad De Limburger schreef dat Massa is Kassa-ster zijn stadscamping en camperplaats Den Driesch moest sluiten. Volgens de krant had de ondernemer niet de juiste vergunningen. In het artikel zei de Valkenburgse burgemeester Daan Prevoo dat daar al meerdere keren op is gewezen. “Dan kun je praten als Brugman, maar we hebben toch moeten sluiten”, zei Gillis er zelf over. Daarop werd alsnog een vergunningsaanvraag ingediend.

Peter Gillis camping Valkenbyrg
Zullen er ooit weer kampeermiddelen boven Valkenburg staan?
Peter Gillis camping Valkenbyrg
Zullen er ooit weer kampeermiddelen boven Valkenburg staan?

Uitkomst: géén vergunning Peter Gillis voor camping in Valkenburg

De uitkomst van de vergunningaanvraag werd gisteren bekend: de gemeente Valkenburg verleent Peter Gillis geen vergunning voor de camping in Valkenburg. De gemeente heeft het verzoek getoetst aan de hand van de Wet Bibob (Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) en de uitkomst is dus negatief voor Gillis. Wat er nu gebeurt, is nog niet bekend. Wanneer er meer bekend wordt over de populaire camping in Valkenburg, zullen we dit artikel updaten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…