Marktplaats campers caravans

Marktplaats-campers en caravans in trek door problemen luchtvaartbranche

Marije Onderwaater

Marktplaats spint garen bij de problemen in de luchtvaartbranche. Volgens Nederlands grootste online handelsplaats wijst zoekgedrag van bezoekers uit dat meer mensen daardoor voor een kampeervakantie kiezen. Vooral campers, caravans en dakkoffers zijn op Marktplaats in trek.

Ervaren kampeerders weten al langer hoe leuk het is om de vakantie op de camping door te brengen. Door de coronapandemie – die reizen de afgelopen twee jaar bemoeilijkte – en de huidige problemen in de luchtvaartbranche ontdekken steeds meer mensen het plezier van kamperen. En dat ziet Marktplaats terug in de zoekopdrachten.

Marktplaats campers en caravans

Natuurlijk heeft de online handelsplaats cijfers paraat: de afgelopen zes maanden werd 8,6 miljoen keer gezocht naar een camper op Marktplaats. Bijna 5,5 miljoen zoekopdrachten waren op een caravan gericht. Bij elkaar opgeteld zijn dat ruim 14 miljoen zoekopdrachten. Dat is een stijging van 56% ten opzichte van de eerste zes maanden van 2021. Toen lag dat aantal rond de 9 miljoen.

Camperplaatsennieuws kamperen bij alpaca's
Campers zijn in trek!
Camperplaatsennieuws kamperen bij alpaca's
Campers zijn in trek!

Dakkoffers ook populair

Ook dakkoffers zijn populair op Marktplaats. De website noteerde bijna 1,2 miljoen zoekopdrachten naar dakkoffers in de eerste zes maanden van 2022. Dat is een groot verschil met vorig jaar, toen er in dezelfde periode 545.000 keer naar werd gezocht. Naast campers en caravans zijn ook andere kampeermiddelen op Marktplaats in trek. Nederlanders zochten 881.000 keer naar een tent, vorig jaar was dat 742.000 keer. De vouwwagen mocht rekenen op meer dan 1,1 miljoen zoekopdrachten.

Opblaasbare-tent
Naar tenten en vouwwagens werd ook gezocht.
Opblaasbare-tent
Naar tenten en vouwwagens werd ook gezocht.

Duurste caravan en camper

Op Marktplaats vind je campers en caravans in alle soorten en maten. De duurste camper op het moment van schrijven is een een Scania R500 6×2, die door de verkoper ‘een appartement op wielen’ wordt genoemd. Voor 349.000 euro wisselt dit indrukwekkende voertuig van eigenaar. De duurste tweedehands caravan is op dit moment een Tabbert Cellini 750 HTD met slide out. Daar hangt een prijskaartje van 84.900 euro aan.
Wil je zelf eens kijken wat er zoal te koop is op Marktplaats? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…