König Kunde Award 2022 Sunlight

König Kunde Award 2022 voor Sunlight

Marije Onderwaater

Blije gezichten bij Sunlight. Lezers van Reisemobil International verkozen de camperbouwer tot winnaar van de König Kunde Award 2022. Ook Carado en Bürstner, allen behorende tot de Erwin Hymer Groep, gooien hoge ogen bij de verkiezing.

Het Duitse magazine Reisemobil International vraagt zijn lezers eenmaal per jaar om zich uit te spreken over de camper en accessoires die ze hebben. Volgens het magazine maakt dit de König Kunde Award zo authentiek. De deelnemers aan de verkiezing oordelen niet over iets waar ze van dromen, maar over producten en een service waar ze ervaring mee hebben. “Vanuit het oogpunt van de fabrikant is de uitreiking van de award bijzonder spannend omdat de mening van de klant invloed heeft op het imago van het merk en zijn producten”, schrijft Reisemobil International.

Overall winnaar König Kunde Award 2022: Sunlight

Als het gaat om klantenbinding, werkplaats en service, kwaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding scoort Sunlight het hoogst bij de König Kunde Award 2022. Ook Carado wordt geroemd in deze categorieën en behaalt de tweede plaats bij de verkiezing. Het brons gaat naar Bürstner. Vooral de werkplaats en service van het merk worden door klanten hoog aangeschreven. Sunlight is blij met de eerste plaats en schrijft op de website: “Het feit dat bij de König Kunde Award alleen gebruikers voertuigen beoordelen die ze daadwerkelijk bezitten of hebben gehuurd, maakt deze onderscheiding voor ons heel bijzonder.” Noemenswaardig is ook de lof die Reisemobil-lezers hebben voor de innovaties van Malibu en de exclusiviteit van Carthago. Dethleffs, Knaus en Hobby mogen zich op de borst kloppen als het gaat om goede communicatie met kampeerders.

König Kunde Award 2022
De klant (de 'koning') laat van zich horen bij de König Kunde Award.
König Kunde Award 2022
De klant (de 'koning') laat van zich horen bij de König Kunde Award.

En hoe scoren de premiummerken?

De premiummerken hebben een eigen categorie bij de verkiezing. Daar gaat Morelo er met de overall winst vandoor, net als in 2021. Het merk weet in de individuele categorieën zelfs nog meer te overtuigen dan vorig jaar. Niesmann+Bischoff pakt het zilver en Carthago mag op het rechterblok plaatsnemen.

Kampeerders mochten ook hun mening over accessoires geven. Dometic scoort het beste bij airconditioning én toilet, Caratec bij de gasdetectoren en Alde bij de verwarming.
Wil je de hele uitslag van de verkiezing bekijken? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…