Veel KABE-nieuws voor modeljaar 2024

Martine van Kuler

Caravans en campers van KABE zijn van uitstekende kwaliteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze razend populair zijn. Dat zal in 2024 niet veranderen, want de Zweedse fabrikant voert een aantal grote designveranderingen door. Zowel het interieur als het exterieur is onder handen genomen. Ook zien we nieuwe indelingen en komt er een nieuw chassis.

Om met dit laatste te beginnen: KABE komt vanaf modeljaar 2024 als eerste producent met een eenassig chassis dat een totaalgewicht van 2300 kilo heeft. Het chassis en de as zijn ontwikkeld in samenwerking met Knott en voor caravans uniek in hun soort. Dit chassis betekent meer laadcapaciteit en dat is fijn als je bijvoorbeeld gaat winterkamperen. Het chassis wordt aangeboden in de modellen 600–630 voor de caravans in de Edelstenen-, Royal- en Imperial-serie.

KAbe caravan 2024
Het nieuwe interieur van de KABE caravans.
KAbe caravan 2024
Het nieuwe interieur van de KABE caravans.

Met KABE kampeer je in alle seizoenen

Wat caravans betreft heeft KABE het breedste productprogramma in de markt. Bovendien kan iedere klant dankzij het Flexline-systeem de ideale indeling samenstellen. Kies je voor een Ametist 560 GLE, Safir 600 GLE of Onyx 630 GLE uit de Edelstenenserie, dan heb je vanaf modeljaar 2024 de mogelijkheid om een slaapkamerindeling te kiezen met een centraal geplaatst tweepersoonsbed helemaal achter in de caravan.

De series Royal en Imperial krijgen een nieuwe indeling: de 740 CTDL. Deze heeft een grote hoekkeuken en een ruime bank waar je met een groot gezelschap kunt zitten. Verder heeft de 740 CTDL de exclusieve KABE-badkamer met douchecabine die helemaal achterin, over de hele breedte van de caravan, is geplaatst. Wij verwachten dat dit nieuwe model zeker mensen zal aanspreken die hun caravan het hele jaar door gebruiken.

KABE Imperial 2024
KABE Imperial 2024

Stijlvol van binnen en van buiten

Alle caravans in de Royal-, Edelstenen- en Imperial-serie krijgen in 2024 een nieuw exterieur. Ook de binnenkant van deze caravanseries is onder handen genomen. Zo zien we onder meer geheel nieuwe bovenkasten met ingebouwde verlichting. Ook is er een nieuwe houtfolie met de naam Atlas Zeder. Deze heeft matbruine tinten die worden geaccentueerd door lichtere kleuren op vloer, keukendeurtjes, tafel en banken.

Op het gebied van stoffering verandert er eveneens het een en ander. Naast de lederen bekleding komt KABE met het nieuwe Lancaster, een combinatie van kunstleder. Dit materiaal is zacht, slijtvast en makkelijk schoon te houden. Bovendien krijgen de Estate-modellen twee nieuwe kussencollecties en gordijnen.

KABE Royal 2024
Bekijk de ondergaande zon vanuit de KABE Royal.
KABE Royal 2024
Bekijk de ondergaande zon vanuit de KABE Royal.

Ook nieuwe indeling voor KABE campers

Het camperaanbod van KABE bestaat in 2024 uit vijf modelseries: de compacte KABE Van, halfintegraal Novum, crossover Royal en de luxe integralen Crown en Imperial. Allemaal hebben ze de Mercedes Sprinter als basis.

Die laatste twee krijgen er een nieuwe indeling bij: de i790 LQB. Deze wordt aangeboden in de 790-modellen en heeft een riant queensize bed. Boven de voorstoelen is een hefbed, dus als je de dinette ombouwt kun je er met vijf personen in slapen. Verder heeft deze indeling een apart toilet, een douche en een compleet uitgeruste hoekkeuken.

Ook in de campers komt het nieuwe houtfolie Atlas Zeder terug. Bovendien krijgen de campers in de series Royal, Crown en Imperial een nieuw exterieur design met matchende velgen.

Natuurlijk gaan we later nog uitgebreid in op de nieuwe indelingen van KABE, dus houd Campingtrend in de gaten. Wil je alvast meer weten over de campers en caravans van de Zweedse fabrikant? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!