Nieuwe tenttrailer Red Ruby van Campooz geïnspireerd op bedoeïenentent

Marije Onderwaater

Bedoeïenententen vormen de inspiratie voor Red Ruby, de nieuwe tenttrailer van Campooz. Hierin is plaats voor maximaal zes personen. Red Ruby is al vanaf dit Paasweekend te bezichtigen in de showroom van de Campooz-dealers. Gert en Raoul van het tenttrailermerk uit Assen introduceerden de nieuweling tijdens een live event op Facebook. En nee, het is écht geen 1 april-grap.

Tenttrailer Red Ruby

Gert ontwierp de nieuwe tenttrailer. “Ik wilde al lang iets maken wat uitstraling had van een bedoeïenentent”, vertelde Gert op Facebook. De eerste schets maakte hij twee jaar geleden. Daarna was het een hele puzzel om ook daadwerkelijk tot een tenttrailer te komen. Vooral de vorm van de tent was een uitdaging. Door de tent kruislings te laten openklappen, lukte het toch om het ontwerp dat Gert in zijn hoofd had te produceren. “Het was een proces van bijna twee jaar. We zijn ontzettend trots dat we hem kunnen laten zien.”

Campooz Red Ruby
Campooz voert de top 3 aan.
Campooz Red Ruby
Campooz voert de top 3 aan.

Red Ruby heeft diamantvormige master bedroom

Red Ruby staat – net als broers Lazy Jack, Fat Freddy en Sleepy Joe – op een robuuste Duitse trailer. Deze is voorzien van een extra lange dissel waar drie fietsen op passen. Op de trailer is de grootste slaapcabine bevestigd. Door de wanden die naar buiten lopen, ontstaat een diamantvorm. Campooz noemt deze cabine van 2,20 x 1,70 meter groot de ‘master bedroom’. Het bed van 2,10 x 1,70 x 0,10 meter is bereikbaar via een trapje aan het voeteneind. Net als tenttrailer Sleepy Joe is dit dus een zogenoemde langslaper. Aan beide zijden van de master bedroom is nog een slaapcabine van 2,20 x 1,60 meter te bevestigen. Daarmee zijn er in totaal zes slaapplaatsen. De ruimtes aan de zijkant van de master bedroom zijn ook te gebruiken om te koken of voor bagage. Het grondzeil is los neer te leggen. In tegenstelling tot de andere tenttrailers heeft Red Ruby geen dakluik, maar wél een groot ventilatierooster aan de achterzijde.

In de Red Ruby kunnen maximaal zes personen slapen.
In de Red Ruby kunnen maximaal zes personen slapen.

Hoogwaardige materialen

De tent is gemaakt van TenCate KD 24/38-doek en blauw van kleur. Optioneel is de Red Ruby tenttrailer van Campooz uit te breiden met een luifel. Daarmee komt de totale oppervlakte op 6,50 x 4,90 meter. Aan de luifel – die eenvoudig aan de tent is te ritsen – kunnen nog zijwanden worden bevestigd. Net als de andere tenttrailers van Campooz heeft Red Ruby het Easy Load-systeem, waarmee de bagageruimte makkelijk bereikbaar is, ook wanneer de tent is opgezet. Verder ook in de Red Ruby het Froli-bedsysteem en hoogwaardige materialen als YKK-ritsen. De tent is helemaal in Europa geproduceerd. Volgens Campooz behoort hij tot het topsegment van het merk.

De master bedroom van Red Ruby.
De master bedroom van Red Ruby.

Tenttrailer Red Ruby te bewonderen in showroom

Wil je de Red Ruby tenttrailer van Campooz dit weekend al met eigen ogen bekijken? Check dan de site van Campooz om te kijken bij welke dealer je terechtkunt. Let wel even op, want in deze tijd moet je een bezoek aan de showroom van tevoren reserveren. Kijk daarvoor op de site van de dealer.

Kan je niet zolang wachten? Bekijk dan deze video van Campooz.

Campooz introduceert disselslot en… een senioreninstap?

De Campooz-dealers verkopen vanaf nu ook een disselslot voor de tenttrailers van Campooz. Dit slot past op alle AK 161 dissels en kost 49 euro.
De senioreninstap die het instappen zou vergemakkelijken bleek trouwens wél een 1 april-grap te zijn…

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…