Nieuwe look en meer gebruiksgemak voor Adria Alpina

Martine van Kuler

Een stijlvolle badkamer, een bredere toegangsdeur en een loungebank. Met ingang van seizoen 2022 wordt de Adria Alpina nog eleganter, moderner én comfortabeler.

Adria Alpina

De Adria Alpina is bedoeld voor kampeerders die op zoek zijn naar een caravan voor alle seizoenen en onder alle omstandigheden. Voor mensen – koppels en gezinnen – die comfort hoog in het vaandel hebben staan, maar ook een sfeervolle caravan willen. Zonder compromissen, met meer focus op comfort en gebruiksgemak. Klinkt mooi, maar wij zijn van het type ‘eerst zien, dan geloven’. Dat eerste is inmiddels gebeurd en ook achter het tweede kunnen we een vinkje zetten. Details van echt hout, premium chromen profielen, optionele een loungebank, een oplaadbare lamp, vier textielcombinaties van recyclebare materialen. Need we say more?

Zie jij jezelf al liggen op deze comfortabele loungebank? En check dat kekke lampje erachter.
Zie jij jezelf al liggen op deze comfortabele loungebank? En check dat kekke lampje erachter.

Lekker loungen in de nieuwe Adria caravan

Zitcomfort is in de Adria Alpina van het grootste belang. De verstelbare hoofdsteunen zijn daar een goed voorbeeld van. Relaxen, lezen, of zelfs werken (doe het niet op vakantie), het kan allemaal. De zitplaatsen bevinden zich onder het panaromadak, dus je hebt ook nog eens veel licht. Ook de dinette heeft meer zitcomfort, maar het echte hoogtepunt van de nieuwe generatie is de optionele loungebank. Een heerlijke plek om een uiltje te knappen of gewoon een beetje te dagdromen.

Adria caravan met een buitengewoon luxe keuken en badkamer

Uit eten gaan is heerlijk, maar de noodzaak is er niet als je op pad bent met een nieuwe generatie Alpina. De caravan is voorzien van hoogwaardige keukenelementen met chromen details, een snijplank van echt hout, extra opbergruimte, slimme accessoires en uitstekende apparaten. Tel daar de verbeterde waterpomp, geïntegreerde afzuiginstallatie en ruime werkvlakken bij op, en het moge duidelijk zijn dat je echt niet naar een restaurant hoeft. En dat is dan haast weer jammer.

Ook de badkamer is om van te watertanden met een grote wastafel en spiegel met sfeerlicht. Over smaak valt te twisten, maar extra bergruimte en een verbeterde verwarming zal niemand vervelend vinden.

Een mooie keuken en een sfeervolle living.
Een mooie keuken en een sfeervolle living.

Adria Alpina voor koppels én gezinnen

Zogezegd is de Alpina bij uitstek geschikt voor mensen die niet alleen drie weken in de zomer op pad gaan, maar juist ook voor kampeerders die er het hele jaar door op uit trekken met hun caravan. Dat kunnen koppels zijn, maar er is ook ruimte genoeg voor een heel gezin. De verschillende indelingen maken slaapoplossingen mogelijk voor maximaal negen personen.

Toegangsdeur Adria Alpina is een echte eyecatcher

De Adria caravan is met ingang van modeljaar 2022 ook aan de buitenkant vernieuwd. Opvallend zijn de nieuwe led-achterlichten en een derde remlicht, en aan de voorzijde de windverdelers. Er zijn nieuwe graphics, Alpina 3D-letters en lichtmetalen velgen. Wij zijn echter vooral gecharmeerd van de extra brede toegangsdeur mét raam die is geïnspireerd op de Adria Astella.

We kunnen nog veel meer kunnen vertellen over de nieuwe generatie Alpina – bijvoorbeeld dat de 2022-modellen zijn uitgerust met een nieuw geluidssysteem met bluetooth-versterker, een nieuw digitaal bedieningspaneel hebben, en er usb-aansluitingen op alle bedden zitten – maar dan wordt dit een wel heel lang artikel.

Dit lampje kun je neerzetten waar je wilt!
Dit lampje kun je neerzetten waar je wilt!
Extra brede toegangsdeur.
Extra brede toegangsdeur.
Aan licht geen gebrek dankzij dit panoramaraam.
Aan licht geen gebrek dankzij dit panoramaraam.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!