Frankia Now

Nieuwe halfintegraal Frankia Now: camper als designstatement

Marije Onderwaater

Frankia gooit het over een andere boeg met de Now. Niet alleen de kleuraccenten van deze nieuwe halfintegraal zijn opvallend anders; dat geldt ook voor de gebogen vormen, die zelfs aan de buitenzijde zichtbaar zijn. De Frankia Now is volgens het merk dan ook een echt designstatement.

Met de buscamper Yucon – die inmiddels op eigen benen staat – sloeg Frankia enkele jaren geleden al een nieuwe weg in. Deze buscamper is jong, eigentijds en fraai ingericht. Met de nieuwe Frankia Now is vooral ingezet op design, licht en ruimte, dat er bij elkaar voor moeten zorgen dat een gevoel van vrijheid ontstaat. Frankia kiest daarom zoveel mogelijk voor organische vormen. Dat is al te zien aan het exterieur van de camper, waar de opbouw zowel aan de voor- als aan de achterzijde een vloeiende lijn vertoont. Die ronde vormen komen in het interieur overal terug, bijvoorbeeld in de hoofdsteunen van de tweezitsbank en bij de kasten en open vakken. Veel aandacht is ook besteed aan de sfeervolle indirecte verlichting die door de hele camper is aangebracht.

Opvallend geel

Nog even terug naar het exterieur, waar de kleur geel een prominente rol toebedeeld heeft gekregen. Van saai wit is sowieso geen sprake bij de Frankia Now. De neus van de Fiat Ducato is stoer zwart, dat gedeeltelijk doorloopt naar vlakken aan de zijkanten en deels naar het dak met panoramaraam. De zwarte vlakken aan de zijkant zijn omgeven door felgele strepen, die ook terugkomen op de achterzijde van de camper. De zwarte Thule-luifel sluit daar mooi op aan. Voor de opbouw maakt Frankia gebruik van de Thermoprotect-techniek, bekend van onder meer de Frankia Neo. Het dak is gemaakt van hagelbestendiger GFK.

Frankia Now
Frankia Now
Interieur Frankia Now
Interieur Frankia Now

Bye bye bovenkastjes

Het exterieur is een voorbode van het interieur. Hier ook veel zwart en donkergrijs, gecombineerd met wit en meubelfronten van hout. De accentkleur okergeel komt veelvuldig terug: in de fluwelen kussens, in de gordijnen en als bekleding in de opbergvakken. De wanden zijn bekleed met stof, wat volgens Frankia comfortabel is en de akoestiek in de camper ten goede komt.

Een echte eyecatcher is datgeen wat er juist níét is. In het leefgedeelte van de Frankia Now zijn namelijk geen bovenkasten te vinden en dat zorgt voor enorm veel ruimtegevoel. Zeker in combinatie met de stahoogte, die een zeer riante 2,13 meter is. In plaats van kasten heeft de halfintegraal de al eerder genoemde open opbergvakken die in de wand zijn geïntegreerd. Alleen achter het bed vind je bovenkastjes.

Frankia Now zithoek
Frankia Now zithoek

Multifunctionele box

De zithoek biedt met de draaibare cabinestoelen plaats aan vier personen. De tafel is uitschuifbaar, verschuifbaar, draaibaar en in hoogte verstelbaar. Echt opvallend is de multifunctionele box die achter de passagiersstoel staat. Deze is uit elkaar te halen en op allerlei manieren te gebruiken, bijvoorbeeld als opbergruimte, zitje of als voetenbank.

Now cabine
Geïntegreerde opbergvakken
Now cabine
Geïntegreerde opbergvakken
Now multifunctionele box
De multifunctionele box
Now multifunctionele box
De multifunctionele box
Frankia Now interieur
Het keukenblok
Frankia Now interieur
Het keukenblok

Koken en slapen

Het keukenblok is uitgerust met een kookstel, ronde spoelbak en veel opbergruimte. Daarnaast staat een grote koelkast. In de vario-badkamer vind je een toilet en wastafel, én kan je douchen. De Frankia Now heeft vier slaapplaatsen: twee achterin de camper en twee in het hefbed. Onder het achterste bed bevindt zich de garage, die 1,20 meter diep is en waar bijvoorbeeld twee fietsen in passen.

Frankia Now bed
Frankia Now bed

Designstatement op Fiat Ducato

De Frankia Now staat op de Fiat Ducato met 140 pk-motor. In het voorjaar van 2024 staat deze nieuwe halfintegraal – pardon, dit designstatement – in de showroom. De vanafprijs in Duitsland is 83.900 euro.

Plattegrond Frankia Now dag
Plattegrond Frankia Now dag
Plattegrond Frankia Now nacht
Plattegrond Frankia Now nacht

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…