Nieuwe fietsendrager voor vier e-bikes van Memo Europe

Luc Schaepkens

De scooterdrager van Zorro kenden we al. Nu is er ook de Zorro fietsendrager voor elektrische fietsen. Hij kan tot aan vier elektrische fietsen dragen.

Zorro fietsendrager voor elektrische fietsen

De Zorro scooterdrager is al langer verkrijgbaar bij Memo-Europe. Hij heeft een draagvermogen tot 150 kilo. Deze Zorro is er vanaf seizoen 2021 ook als fietsendrager. De 3bike kan drie (elektrische) fietsen dragen, de 4bike (foto boven artikel) zelfs vier. What’s in a name? De 3bike is naderhand gemakkelijk uit te breiden naar een 4bike. Daartoe is er namelijk een losse set voor één fiets beschikbaar. Daarmee is de Zorro fietsendrager ook ideaal voor gezinnen. De Zorro fietsendrager zit stevig gemonteerd aan het chassis van de camper. Er hangt dus geen gewicht aan de achterwand.

Ook handig: gebruik je de Zorro fietsendrager niet, dan klap je deze eenvoudig en zonder gereedschap omhoog. Dat scheelt in lengte 40 centimeter. Fijn in de stalling of op de veerboot. De totale lengte van de drager is overigens 70 centimeter. Optioneel is de Zorro fietsendrager ook verkrijgbaar met moderne led-verlichting op de lichtbalk. Het onderstel van deze drager is gemaakt van staal. Dat is voorzien van KTL en poedercoat tegen het roesten. De goten, lichtlijst en beugel zijn gemaakt van aluminium waardoor de drager zelf licht blijft.

Uitbreidingsset en hoog draagvermogen

De fietsendrager heeft – net als de scooterdrager van dit merk – een draagvermogen van 150 kilo. Het draagvermogen is wel ook altijd afhankelijk van het chassis, de chassisverlenging en overhang van het voertuig. Zie onderstaande grafiek. De drager past op elke chassisverlenging en elk AL-KO-chassis.

Zorro op maat

De Zorro fietsendrager 3bike kost 1095 euro. Aan de Zorro fietsendrager 4bike hangt een prijskaartje van 1350 euro. De uitbreidingsset voor één fiets kost 255 euro. Op de Zorro Scootbike – prijs: 1350 euro – kun je een scooter én een fiets vervoeren. Op de site van Memo Europe kun je meteen zien of deze fietsendrager ook op jouw camper past. Ook zijn hier reviews van gebruikers te lezen.

De Scootbike: voor een scooter en een fiets.
De Scootbike: voor een scooter en een fiets.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur