Nieuwe Eriba Nova is ook een prima wintercaravan

Luc Schaepkens

De nieuwe Eriba Nova staat ook op wintersport zijn mannetje. De gebruikte opbouwmethode Climadur zorgt voor uitstekende isolatiewaarden.

Eriba Nova volledig nieuw ontwikkeld

De techniek van de Eriba Nova is verbeterd. Ook kreeg de caravan een nieuw jasje. Hij is er in twee uitvoeringsniveaus: als Trend en Ambience. De eerste is hip modern, de tweede iets klassieker en luxer. Zoals gezegd zijn de isolatiewaarden van de nieuwe Eriba Nova uitstekend. Je kunt er probleemloos mee op wintersport. De nieuwe Climadur-opbouwmethode heeft echter meer voordelen, zoals een ongeëvenaarde stabiliteit en levensduur. Het dak en de voor- en achterzijde zijn gemaakt van gfk. De Eriba Nova is ruim en comfortabel. Zo is het Smart Home systeem standaard. Dit staat voor een zeer eenvoudige bediening van vele functies.

De Nova is er dus in twee uitvoeringen en in negen verschillende indelingen. Die variëren in lengte van 6,85 meter tot aan 8,35 meter. Drie indelingen hebben een breedte van 2,30 meter, de rest is 2,40 meter breed. Een tweepersoonsbed in de lengte, een stapelbed, een Frans bed of een queensbed; het kan allemaal. Het aantal slaapplaatsen in deze serie loopt uiteen van twee tot zeven. De Nova heeft diverse highlights. Zoals een 55 liter verswatertank die verwarmd is weggewerkt onder de vloer. Of de multifunctionele Eriba acculamp, die je overal kunt gebruiken waar je licht nodig hebt. Of de dimbare lichtzones die voor veel sfeer in de caravan zorgen.

Meer weten over de beste Eriba Nova ooit? Kijk dan eens in het gratis Campingtrend Magazine van deze maand. Schrijf je hier in. Of ga naar onderstaande site. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de Eriba-dealer.

Naar de site van Eriba.

De nieuwste indeling van de Eriba Nova is de Nova 590 met queensbed. Naar het artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur