Enduro rangeersystemen vernieuwd

Nieuwe Enduro rangeersystemen nóg krachtiger en sneller

Marije Onderwaater

Meer kracht, meer snelheid en meer grip; dat is van toepassing op de vier nieuwe rangeersystemen van Enduro: de EM515FL, EM315, EM313A en de EM313. Hiermee staat de caravan snel op z'n plek.

De vier rangeersystemen zijn opvolgers van de EM505FL, EM305+, EM303A+ en de EM303+ en qua techniek helemaal vernieuwd. De aluminium aandrijfrollen van 55 millimeter zijn nu 70 millimeter. Dit zorgt voor meer grip. De positie van de opzetmotor is verbeterd voor een betere en krachtigere aansluiting op de band.

Enduro rangeersystemen EM313A
De EM313A is een van de nieuwe Enduro rangeersystemen
Enduro rangeersystemen EM313A
De EM313A is een van de nieuwe Enduro rangeersystemen

Nieuwe afstandsbediening

Bij de vernieuwing is ook het design meegenomen. Zo hebben de EM313 en de EM313A nu dezelfde moderne looks als de EM515FL en de EM315. Verder zijn de vier Enduro rangeersystemen uitgerust met een nieuwe afstandsbediening. Deze heeft een overzichtelijk display en toetsen die makkelijk te bedienen zijn.

Enduro rangeersystemen afstandsbediening
Nieuwe afstandsbediening met duidelijk display
Enduro rangeersystemen afstandsbediening
Nieuwe afstandsbediening met duidelijk display

EM515FL met waterpasmodule

Eerder las je op Campingtrend al over de EM313A, een van de nieuwe Enduro rangeersystemen. Maar ook de EM515FL is het uitlichten waard. Dit is de opvolger van de EM505FL. Deze volautomatische mover is geschikt voor caravans tot 2300 kg bij een helling van 18%. De moderne looks zijn gebleven, vooral de specificaties zijn vernieuwd. Zo heeft de EM515FL net als de andere nieuwe rangeersystemen een grotere aandrijfrol dan voorheen. De behuizing van de mover is spatwaterdicht en bestand tegen corrosie. Caravans zijn eenvoudig op hun plek te zetten met de afstandsbediening, die is voorzien van een start/stop-systeem dat de aandrijfrollen aan- en afkoppelt. De afstandsbediening werkt op een AAA-batterij. Dankzij de makkelijk af te lezen waterpasmodule staat de caravan nooit meer scheef. De Enduro EM515FL kost 1.695 euro.

Enduro EM515FL
De Enduro EM515FL
Enduro EM515FL
De Enduro EM515FL

Alles over Enduro rangeersystemen

Wil je meer weten over de movers van Enduro, bijvoorbeeld ook over de EM315 of de EM313? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…