Nieuwe daktent bij Dare to be Different: de 140L Delux

Marije Onderwaater

Outdoormerk Dare to be Different breidt zijn assortiment daktenten uit met de 140L Delux. Deze daktent is het kleine broertje van de populaire 180L Delux.

Dare to be Different 140L Delux daktent

De Dare to be Different 140L Delux daktent valt vooral op door de vele ramen. In het dak zitten er maar liefst drie, die samen voor veel licht zorgen. Boven de ingang zijn nog eens twee extra ramen aangebracht. De lichtinval op deze plek maakt het extra makkelijk om de ladder te beklimmen. De ingang is helemaal overdekt, wat voorkomt dat kampeerders tijdens een regenbui nat de tent in moeten stappen.

De tent is uitgevoerd in twee kleuren: koffie en zand. Het 300 grams-tentdoek is een mix van katoen en polyester. De fly-top is gemaakt van 420D Oxford-polyester. De aluminium telescoopladder is 2,3 meter hoog. Ladders van 2,6 meter zijn optioneel.

Verduisterde slaapcabine

Eenmaal opgezet heeft deze Dare to be Different daktent een afmeting van 3,10 x 1,43 x 1,26 meter. De binnenhoogte is 1,06 meter. De slaapcabine is extra donker, wat de nacht- en ochtendrust bevordert. In die cabine een matras van 1,40 x 2,40 meter. Volgens Dare to be Different is dit groot genoeg voor twee volwassenen en een peuter. Om het zes centimeter hoge matras zit een afritsbare hoes die in de wasmachine kan. In de slaapcabine zijn aan twee kanten opbergzakjes aangebracht.

De daktent zit opgeborgen in een donkergrijze pvc-transporthoes. Ingepakt heeft de tent een afmeting van 1,50 x 1,25 x 0,38 meter. Het gewicht is 59 kilo. Er zit twee jaar garantie op de daktent.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…