nieuwe coronamaatregelen in Duitsland mondkapje

Nieuwe coronamaatregelen in Duitsland

Martine van Kuler

Reis je na 1 oktober 2022 naar of door Duitsland? Stop dan wat mondkapjes in je tas. Voor komende herfst en winter zijn er namelijk nieuwe coronamaatregelen in Duitsland aangekondigd. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Waar het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid hoopt deze winter geen coronamaatregelen te hoeven invoeren, bereiden onze oosterburen zich wél voor op een nieuwe besmettingsgolf. Nieuwe coronamaatregelen in Duitsland zijn dan ook al aangekondigd.

Test- en mondkapjesplicht keert gedeeltelijk terug

Zo worden medische mondkapjes vanaf oktober verplicht in langeafstandstreinen, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en huisartspraktijken. Op sommige zorglocaties, waaronder verzorgingstehuizen en ziekenhuizen, moeten bezoekers ook een negatieve testuitslag laten zien.

Daarnaast kunnen Duitse deelstaten zelf aanvullende regels invoeren als er een brandhaard uitbreekt. Dit kan bijvoorbeeld een mondkapjesplicht zijn in horeca, winkels en openbaar vervoer.

Dat laatste heeft ook invloed op vakantiegangers. Check voor vertrek dan ook de geldende maatregelen op je bestemming. Dit kan onder meer op de website Nederland Wereldwijd.

De nieuwe coronamaatregelen in Duitsland gaan per 1 oktober 2022 in.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!