Nieuwe camperplaatsen: in Hijken, Leveroy en Hasselt

Luc Schaepkens

Camperplaatsen in eigen land: weer is er meer te kiezen. Nieuwe camperplaatsen aan de Zwolsedijk, het IJsselmeer, op een voormalige camping of bij een zorgboerderij. Vakantie in eigen land is zo gek nog niet.

Camperplaats Zwolsedijk in Hasselt

Camperplaats Zwolsedijk in Hasselt ligt aan de Zwolsedijk 18. De plaats – gelegen bij de camping – heeft 25 ruime plekken naast een melkveebedrijf. De plek is vooral toegankelijk voor zelfvoorzienende campers. Water, riolering en stroom zijn namelijk nog in aanleg. Het centrum ligt op 5 kilometer afstand. De plek is het hele jaar geopend en een overnachting kost 9 euro.

Hijken

Op het terrein van de voormalige camping in Hijken is camperplaats Raattakkers geopend. Er zijn vijftien plekken die nu nog worden opgeknapt. Camperaars zijn wel al van harte welkom. Sanitaire voorzieningen en stroom zijn aanwezig. Evenals een waterpunt en de mogelijkheid om afvalwater te lozen, en de cassette te legen. De camperplaats ligt in de buurt van Kamp Westerbork en openluchtmuseum Museumdorp Orvelte. Het adres is Oranjekanaal Zuidzijde 45. Deze cp is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 12,60 euro.

Huizen

Nog meer nieuwe camperplaatsen. De camperplaats aan het Gooimeer in Huizen is niet nieuw, maar heeft een upgrade gekregen. Er zijn negen plekken; dat is er eentje meer dan voorheen. Er zal overigens streng worden gehandhaafd worden. De plekken zijn niet langer kris-kras, maar gemarkeerd met betonbanden. De modderpoel bij de uitgang is verleden tijd door het aangelegde grasbeton. In de planning zit nog een sanizuil. Na plaatsing hiervan zal de camperplaats niet langer gratis zijn. De camperplaats ligt aan de IJsselmeerstraat en is het hele jaar geopend.

Leveroy

Een nieuwe camperplaats in het Noord-Limburgse Leveroy. In totaal zijn er dertig plaatsen bij een zorgboerderij. Op camperplaats Houbenhof zijn 1200 planten aangeplant. Er is een verwarmd sanitairgebouw. De cp ligt midden tussen de natuurgebieden. Bij de receptie zijn fietskaarten verkrijgbaar. Het adres is Heerbaan 4 in Leveroy. Het centrum ligt op 750 meter. De plek is het hele jaar geopend. Een nacht kost 15 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur