Nieuwe Aniewhere daktent van Dare to be Different Outdoor is groot én licht van gewicht

Marije Onderwaater

De Aniewhere is de nieuwste daktent van Dare to be Different Outdoor. Het outdoormerk onthult de Aniewhere later vandaag op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Campingtrend mocht al eerder spieken en sprak met Dare to be Different -eigenaar Roland van der Waard over het ontstaan van deze bijzondere daktent.

Aniewhere

Tussen andere daktenten valt de Aniewhere – spreek uit als anywhere – behoorlijk op. Niet alleen door de kleurstelling van het prototype, maar ook door de afmeting én de vele mogelijkheden om bagage mee te nemen. Volgens Roland voldoet de Aniewhere helemaal aan de wensen waar zijn nieuwste daktent aan moest voldoen. “Ik wilde een grote lichtgewicht daktent ontwikkelen waar je bagage in en óp kunt vervoeren”, vertelt hij. “Vervolgens kwam ik in contact met Anne Kriege, student Industrieel Product Ontwerpen. Zij zocht een opdracht en heeft deze aangenomen. In maart 2020 is ze afgestudeerd op het eerste prototype.” Inmiddels is de Aniewhere daktent – juist, met een knipoog naar Anne – klaar om op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs aan het grote publiek te tonen.

De Aniewhere daktent ingeklapt.
De Aniewhere daktent ingeklapt.

Kajak of fiets mee op de daktent

Het basisgewicht van de nieuwste Dare to be Different-daktent is 50 kilo. “De meeste stationwagens en luxe auto’s zijn tot 75 kilo te beladen. Dat betekent dat je nog eens 25 kilo mag meenemen. Dat kan in of op de tent. Denk bijvoorbeeld aan een kajak of een fiets”, legt Roland uit. Het dak van de tent is flexibel. Wanneer tijdens de reis bagage in de tent wordt vervoerd, dient het tentdak als bagagehoes. Een cover voor de tent zit er niet standaard bij. “We verkopen zo’n cover wel als optie, bijvoorbeeld voor mensen die de daktent 365 dagen per jaar op de auto laten liggen. Maar tijdens een vakantie is een extra cover niet nodig. En dat maakt ook nog eens dat de Aniewhere heel snel is opgezet: je maakt de twee gespen los, geeft de tent een zetje en hij staat. Een aluminium telescoopladder zit er standaard bij.”

Royaal bed in Aniewhere-daktent

De Aniewhere-daktent is volgens Roland van Dare to be Different ook uniek vanwege het royale bed, dat 2,10 x 1,38 meter groot is. “Dankzij de afmetingen van de tent kunnen we nu ook de mogelijkheid bieden om het bed te upgraden met het Froli-schotelverensysteem. In andere tenten is daar vaak geen ruimte voor.”

De basistent is zwart met een antracietkleurig dak. De opvallende kleuren van het prototype op de foto’s komen wellicht nog wel terug. Roland: “We denken er aan om in eerste instantie de luifelsets in verschillende kleuren aan te beiden. En wellicht komt er nog een felgekleurde Aniewhere-daktent. We gaan eerst eens polsen wat mensen mooi vinden. Dat doen we ook op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, waar we bezoekers vragen welke kleur hen aanspreekt.”

De Aniewhere daktent van Dare to be Different is groot en licht van gewicht.
De Aniewhere daktent van Dare to be Different is groot en licht van gewicht.

Produceren in Europa

Daktenten zijn tegenwoordig populair. Dat merken ze ook bij Dare to be Different, vertelt Roland. “Steeds meer mensen ontdekken dat de daktent een relatief goedkoop middel is om van de auto een camper te maken. De vraag is het afgelopen seizoen dan ook enorm gestegen. Helaas kregen we door ellende met containers niet alles binnen. Om dit soort problemen te ondervangen, zijn we nu volop bezig om onze daktenten in Europa te ontwikkelen. Dat hebben we nu voor het eerst gedaan met de Aniewhere, maar dat willen we uiteindelijk met alle daktenten gaan doen.”

Meer weten over de Aniewhere-daktent van Dare to be Different Outdoor? Kijk dan op de website of bezoek de stand tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Met Campingtrend-korting een KCJ-kaartje kopen? Dat kan hier. Je betaalt dan 9 euro in plaats van 12,50 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…