Nieuw netwerk van camperplaatsen in Nederland: Langs Boerenerven

Luc Schaepkens

Langs Boerenerven is de naam van een netwerk van momenteel vijftien camperplaatsen in Nederland. Ze hebben allemaal een agrarische achtergrond. Ze staan garant onder andere voor ruimte en rust.

Camperplaatsen Langs Boerenerven is Nederland op zijn mooist

In andere landen bestaan er al langer netwerken van camperplaatsen. Zo is er natuurlijk in Frankrijk het bekende France Passion. En in Duitsland kun je ook bij de boer terecht. Daar heet de formule Landvergnügen. Nu is er ook zo’n netwerk van camperplaatsen in Nederland. Langs Boerenerven wil mensen de rust en ruimte bieden van het platteland. Elke aangesloten camperplaats – het zijn er nu vijftien – heeft zijn eigen verhaal en achtergrond. Wat ze gemeen hebben is een prachtige landelijke omgeving. De hoge kwaliteit is te danken aan het kloppende hart van de beherende boeren en boerinnen. Het is niet toevallig dat dit netwerk ontstaat op een moment dat veel Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land.

De bij Langs Boerenerven aangesloten camperplaatsen dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ze moeten het hele jaar geopend zijn. En ze moeten minstens vier sterren scoren op de site Campercontact van de NKC. Het mag een camping zijn, maar dan wel met aparte camperplaatsen. De eigenaren moeten aan de gasten iets te vertellen hebben over hun bedrijf. Voor dit jaar blijft het aantal aangesloten camperplaatsen op vijftien staan. Ze willen eerst even kijken hoe dat loopt. Maar een uitbreiding in de toekomst is niet uitgesloten.

Naar de site van Langs Boerenerven.

De aangesloten camperplaatsen.
De aangesloten camperplaatsen.
Een aangesloten camperplaats.
Een aangesloten camperplaats.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur