NIEUW! Elektrisch aangedreven TONKE EQV

Jos Mark

TONKE kennen we van hun eigenwijze Volkswagens met camperinterieur. Hoogwaardige inbouw en slimme oplossingen. TONKE introduceert nu hun eerste volledig elektrisch aangedreven camper op basis van de Mercedes Benz EQV.

De eerste elektrisch aangedreven TONKE

Zo langzamerhand komen er steeds meer bruikbare volledig elektrische auto’s op de weg. Het is dan ook een kwestie van tijd voor we een volledig elektrische camper kunnen rijden. Dat is op dit moment voor grote campers nog toekomstmuziek. TONKE zocht al langer naar een mogelijkheid om elektrische campers te gaan leveren. Natuurlijk hebben ze daarvoor ook bij Volkswagen aangeklopt, maar daar is tot op heden geen bruikbare bus beschikbaar. TONKE zelf vindt dat Volkswagen te laat is met de introductie. Andere opties zoals bij Stellantis (Peugeot, Fiat, Toyota en Opel) pasten niet in het TONKE-concept. Beschikbare bestelwagens waren te licht, te zwaar of hadden onvoldoende bereik. Bij Mercedes werd de oplossing wél gevonden in de vorig jaar geïntroduceerde Vito EQV.

TONKE EQV als Van of Weekender

Je kunt de TONKE EQV nu nog niet in het echt bekijken; de introductie is pas in het voorjaar van 2022. Maar TONKE meldt trots dat ze de bestelling bij Mercedes Benz al hebben geplaatst en dat er dus nu al kan worden gepland. Er zijn bij de introductie twee varianten beschikbaar. Dat zijn de Weekender met een brede slaapbank en een optionele keuken. En een volledige camper zoals de TONKE VAN waarbij de keuken optioneel draaibaar is. In alle gevallen krijg je het luxueuze Mercedes-interieur met multimedia en modern dashboard.

Actieradius en capaciteit

Wat de werkelijke range van een elektrisch aangedreven TONKE EQV wordt, is nog even koffiedik kijken. De eerste moet nog worden gebouwd. Mercedes belooft voor de Vito EQV echter een bereik van 355 km wltp. TONKE kwam zelf tot 320 km op de 100kWh accu (effectief 90 kWh). Dit is beslist geen gekke score voor een auto van dat formaat. Het camperinterieur en eventueel een slaapdak voegen natuurlijk wel extra gewicht toe, dat een nadelige uitwerking heeft op de af te leggen afstand. Opladen van de TONKE EQV duurt ca. 45 minuten voor een lading van 10% naar 80% aan een DC-laadpunt dat 400v en 300a kan afgeven.

TONKE EQV nu te bestellen

Zoals gezegd heeft TONKE productieplaatsen voor de Mercedes Benz EQV vastgelegd en daardoor is het nu al mogelijk de nieuwe elektrische TONKE te bestellen. Een prijsindicatie is door TONKE nog niet afgegeven en we konden TONKE vandaag ook niet te pakken krijgen voor commentaar. Zodra we meer informatie hebben, zullen we dat hier melden. Wil je zelf contact opnemen met TONKE, dan kun je deze link gebruiken: Naar TONKE.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.