Nieuw campermerk Dembell wil luxe landjacht op wielen zijn

Luc Schaepkens

Groot en super luxe. Dat is waar het nieuwe Hongaarse campermerk Dembell met zijn luxe liner camper in drie uitvoeringen voor staat. Zelf noemen ze het een landjacht. Voor mensen die de luxe en het comfort van een luxe schip willen, maar dan op wielen.

Dembell

Natuurlijk is er op dit gebied al het een en ander te koop. Voor de happy few die er het geld voor hebben, valt er wat te kiezen. Zo zijn er ConcordeMorelo, Vario en Volkner, om maar een paar luxepaardjes te noemen. Dembell hoopt op te vallen door geraffineerd design. Basisvoertuig is de Mercedes Actros met een twaalftrapsautomaat en 530 pk. Door een dikke rode streep over de zijkant maakt hem extra opvallend. Maar eigenlijk heeft hij die streep niet eens nodig om in het oog te springen. De Dembell heeft geen uitstekende delen bij de ramen en deuren. Dat geeft hem een strak en elegant aanzien.

Dembell – alsof je een t-shirt koopt – als S, M en L

De luxe liner van Dembell komt meteen in drie uitvoeringen beschikbaar: small, medium en large. Alsof je bij de Hema een t-shirt koopt. De Small heeft een flinke garage met een luik aan de zijkant. Hier passen fietsen of een scooter in. De term Small blijkt rekbaar. Want op de plek van de bestemming, kunnen er drie slide-outs naar buiten schuiven voor meer binnenruimte. Zo komen de twee 50 inch tv’s met een Bose-geluidsinstallatie in deze luxe liner goed tot hun recht.

Vooraan in dit landjacht zien we een ruime keuken met Miele-apparatuur en een dinette. De keuken is voorzien van zaken als een heteluchtoven en keramische kookplaten. Daar tegenover de ruime L-vormige loungebank met in hoogte verstelbare tafel. Helemaal achterin een bed met een bedmaat van 1,80 bij 2 meter. Boven de cabine voorin een tweede bed van 1,60 bij 2 meter. In het midden de badkamer met onder meer een regendouche. Hier zelfs een wasmachine en droger, ook van Miele.

De Dembell S.
De Dembell S.

Van wasmachine tot airco

Airco in de slaapkamer en in het woongedeelte. Vloerverwarming door de gehele camper. Een verswatertank van 1000 liter. Bevroren leidingen zijn onmogelijk door een elektrische hybride ketel die verwarmt op olie. De modellen M en L hebben weliswaar een grotere garage – met plek voor de boodschappenauto – maar beschikken ‘slechts’ over twee slide-outs. In de Large rij je een auto met een lengte van 4,5 meter zo naar binnen. Je parkeert dan onder het grote bed.

Het interieur doet verder niet onder voor een luxe jacht. Met name de ruime L-vormige loungebank helpt daaraan mee. Het is hoogwaardig en natuurlijk materiaal wat de klok slaat. Er is keuze uit drie stofferings- en houtvarianten: licht, donker of klassiek. De S heeft optioneel een elektrische oprijgoot voor de fiets of scooter. Alle drie de modellen hebben in de garage nog een extra wasbak. Voor als je vuile handen hebt gekregen. Zo hoef je daar niet de camper – pardon, het landjacht – mee in. Allerhande assist-systemen, evenals luchtgeveerde stoelen met verwarming, zijn standaard.

De Dembell heeft vier zit- en vier slaapplaatsen. Prijzen en gewichten zijn nog niet bekend. Die worden op de Caravan Salon – waar dit nieuwe campermerk te zien zal zijn – bekendgemaakt.

Dembell model M.
Dembell model M.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur