Niesmann+Bischoff 2023

Niesmann+Bischoff 2023: flinke metamorfose voor Flair

Marije Onderwaater

Een complete metamorfose voor de Flair, dat is het belangrijkste Niesmann+Bischoff 2023-nieuws. Het interieur van de luxe liner is grondig vernieuwd en daarmee is de Flair helemaal klaar voor de toekomst.

Moderne liner in twee lengtes

Na de succesvolle introductie van de moderne iSmove, in de zomer van 2020, kon de Flair natuurlijk niet achterblijven. Daarom haalde Niesmann+Bischoff de liner voor 2023 flink door de transformatiemachine. Het resultaat is een moderne en sportieve liner die helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd. De vernieuwde Flair staat op de Iveco Daily 70 C 18 met een Euro VI-E-motor en is er in twee lengtes: 8,87 meter en 9,27 meter. Het gemoderniseerde interieur is volgens Niesmann+Bischoff een grote verandering ten opzichte van de wat klassiekere interieurs in eerdere liners. “Geen ander voertuig voelt zo ruim, overzichtelijk en vredig aan van binnen”, zegt N+B’s algemeen directeur Hubert Brandl over de nieuwe Flair.

Via optielijst naar droomcamper
Niesmann+Bischoff werkte twee jaar aan de ontwikkeling van het interieur van de Flair 2023. De inrichting is helemaal op de schop gegaan, met nieuwe materialen en moderne vormen. Daarnaast kunnen kopers de Flair 2023 helemaal naar eigen smaak samenstellen. Ongeveer elk detail staat op de optielijst en zo is een echte droomcamper – de prijs daargelaten – binnen handbereik.

Niesmann+Bischoff Flair 2023
De vernieuwde Flair bij de perspresentatie aan de Wolfgangsee.
Niesmann+Bischoff Flair 2023
De vernieuwde Flair bij de perspresentatie aan de Wolfgangsee.
Niesmann+Bischoff Flair front
Niesmann+Bischoff Flair.
Niesmann+Bischoff Flair front
Niesmann+Bischoff Flair.

Opfrisbeurt voor exterieur

Het interieur van de Flair heeft de grootste verandering ondergaan. Al betekent dit niet dat aan de buitenkant alles bij het oude is gebleven. Het exterieur is namelijk eveneens opgefrist. Zo zijn de nieuwe led-koplampen iets verder uit elkaar geplaatst. Aan de typische N+B-grill wijzigt niets. Het model dat Niesmann+Bischoff vorige week aan de oevers van de Wolfgangsee aan de pers en dealers showde, is natuurlijk op-en-top gestyled. Geen standaardwit als carrosseriekleur, maar het stijlvolle muisgrijs. Dat maakt de Flair helemaal tot een plaatje. Net als bij het vorige model is de liner aan beide zijden over de gehele lengte voorzien van serviceluiken. De nieuwe dubbele bodem herbergt onder meer de 370 liter-verswatertank en de technologie van de camper. Ook is er plek voor een opbergsysteem met uitschuifbare boxen.

N+B Flair 2023 bodem
N+B Flair 2023 bodem

En zo ziet het interieur er uit

Oké, tijd om eens ín de Flair 2023 rond te kijken. Wie de liner binnen stapt, heeft bijna het gevoel een klein appartement te betreden. Alles is aanwezig: een riante zithoek, genoeg ruimte om te koken, een fijne badkamer, goede bedden en voldoende opbergruimte. De inrichting van de iSmove is duidelijk doorgetrokken naar de Flair, want ook hier zien we nu vilten bekleding – goed voor de akoestiek – op de wanden. Sowieso ademt het hele interieur de sfeer van de iSmove; strak en toch warm, met veel donkere kleuren en hout.

De vernieuwde Flair oogt groot en ruim. Dat mag natuurlijk ook wel in een camper van zo’n 9 meter lengte. Toch is het wel zaak om die ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Niesmann+Bischoff heeft dat gedaan door open zichtlijnen te creëren, helemaal vanuit de cockpit tot het slaapgedeelte achterin. In de zithoek zijn twee banken tegenover elkaar geplaatst. Deze banken transformeren eenvoudig tot twee goedgekeurde gordelplaatsen voor tijdens de reis. De face-to-face-indeling in de camper draagt bij aan het ruimtegevoel. Het opklapbare tafelblad en de scharnierende poot zorgen nog eens voor extra bewegingsvrijheid. De bovenkasten hebben geometrische vormen waardoor ze minder plek in de camper innemen zonder aan opbergruimte in te leveren.

Niesmann+Bischoff kiest voor meer handige trucjes om ruimte in het interieur te creëren. Zo hangt de 32 inch smart-tv niet aan de wand, maar zit hij verstopt in een paneel tussen de zitbank en de keuken. Met een druk op de knop komt hij tevoorschijn.

 

Niesmann+Bischoff 2023
Niesmann+Bischoff 2023
Niesmann+Bischoff 2023 interieur
Niesmann+Bischoff 2023 interieur
N+B Flair 2023 tv
N+B Flair 2023 tv

Keuken met vaatwasser?

De keuken is ruim, zoals je bij een camper van dit formaat mag verwachten. Er is genoeg plek om eten te bereiden en spullen op te bergen. Koken kan op een van de twee gaspitten of de inductiekookplaat. In het aanrechtblad is een afzuigsysteem weggewerkt. In de standaardversie van de Flair is tegenover de keuken – in de kastenwand – de compressorkoelkast van Dometic weggewerkt. Ook de keuken is helemaal naar eigen wens in te richten. Zo zijn onder meer een vaatwasser, een magnetron en een combi-oven verkrijgbaar. Daarnaast is het mogelijk om de koelkast op een andere plek te plaatsen.

Niesmann+Bischoff 2023 keuken
Niesmann+Bischoff 2023 keuken
Niesmann+Bischoff Flair 2023
Niesmann+Bischoff Flair 2023
Niesmann+Bischoff Flair 2023
Niesmann+Bischoff Flair 2023

Raumbad met deuren van rookglas

In het midden van de camper is een Raumbad te vinden. De volwaardige douchecabine sluit af met een schuifdeur van rookglas. Naar keuze is de regendouche of de handdouche te gebruiken. De toiletruimte – met optioneel een keramisch toilet – is met een wandje gescheiden van de douche. Daar tegenover is de open wastafel geplaatst. Deze is direct vanaf het middenpad bereikbaar. De lades onder de wastafel bieden opbergruimte.

Niesmann+Bischoff 2023 wastafel
Niesmann+Bischoff 2023 wastafel
Niesmann+Bischoff 2023 douche
Niesmann+Bischoff 2023 douche
Niesmann+Bischoff 2023
Niesmann+Bischoff 2023

Slaapkamergevoel in Flair 2023

Het midden van de camper is grotendeels geserveerd voor een zeer ruime kastenwand. Helemaal achterin zijn de bedden te vinden, die dankzij de brede doorgang goed toegankelijk zijn. In dit achterste deel van de Flair ontstaat echt een slaapkamergevoel. Dat is te danken aan de wanden, die wederom met vilt zijn bekleed, het board aan het hoofdeinde en het feit dat de slaapkamer is af te sluiten van het Raumbad en de rest van de camper. Boven de bedden hangen kastjes met kleppen van houtfineer. Extra slaapplaatsen zijn te creëren door te kiezen voor een hefbed boven de loungebanken.

Flair 2023 kastenwand
Flair 2023 kastenwand
Flair 2023 bedden
Flair 2023 bedden
Flair 2023 hefbed
Flair 2023 hefbed

Veiligheid in de Flair

Standaard komt de Niesmann+Bischoff 2023 Flair met een 100 Ah lithiumbatterij. Optioneel is hier tot aan 6 x 100 Ah van te maken. Natuurlijk is de liner uit te rusten met een zonne-energiesysteem van naar keuze 220 of 440 watt. De Flair heeft standaard een verswatertank van 370 liter. Verder is de Flair voorzien van allerhande veiligheidssystemen.

Niesmann+Bischhoff 2023 op Caravan Salon

Ook Niesmann+Bischhoff toont de Flair 2023 voor het eerst op de Caravan Salon in Düsseldorf. Wie daar niet bij is, hoeft sowieso niet lang te wachten. Vanaf september staat de vernieuwde liner bij de dealers. Wie de Flair nu al wil bewonderen, kan via onderstaande knop een kijkje nemen op de site van N+B. Via de configurator is de vernieuwde Flair helemaal naar eigen wens in te richten. En dat alleen al is leuk om eens bij weg te dromen.

De Flair 2023 heeft in Duitsland een vanafprijs van 215.000 euro (zonder bpm), maar met alle mogelijke opties kan dit bedrag best behoorlijk oplopen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…