Netgear Nighthawk M2 mobiele router voor internet onderweg

Jos Mark

De Netgear Nighthawk M2 is onze oplossing voor internet onderweg. Sinds een maand of twee maken we gebruik van deze router in de Campingtrend-camper. Hier lees je wat onze ervaringen zijn.

Netgear Nighthawk M2 heeft veel mogelijkheden

De router maakt probleemloos verbinding met het aanwezige UMTS-, 4G- of LTE-signaal van de lokale aanbieders. Maar je kunt ook gebruik maken van dataoffload door hem te verbinden met het aanwezige wifi-netwerk van bijvoorbeeld de camping. Dan heb je ineens een wifi-versterker voor het hele netwerk in de caravan of camper.

Via de Netgear Nighthawk M2 kun je tot twintig apparaten aansluiten. Je kunt zo het datagebruik goed onder controle houden. De telefoons en tablet aansluiten, en via de Chromecast je favoriete televisieprogramma’s streamen; het is allemaal geen probleem. Vooropgesteld dat de data beschikbaar is op het aangeboden netwerk en je abonnement toereikend is.

Meer dan MIFI

De Netgear Nighthawk M2 is niet de goedkoopste oplossing, maar daar staat tegenover dat de mogelijkheden vrijwel onbegrensd zijn. Want de router kun je helemaal instellen als jouw persoonlijke draagbare accespoint onder alle omstandigheden. Zo kun je via de utp-aansluiting de router aan een bedraad netwerk koppelen. Je kunt een usb-stick of externe harde schijf aansluiten om zo media die je van thuis meeneemt te streamen in je eigen netwerk. En zoals eerder gemeld, is het mogelijk de router met een ander wifi-netwerk te verbinden.

Op het ingebouwde aanraakgevoelige scherm kun je de belangrijkste functies direct bekijken en bedienen. In een oogopslag ben je op de hoogte van het aantal aangesloten apparaten, de sterkte van het LTE-signaal en de beschikbare hoeveelheid data.

Bij ons vervangt deze router de Netgear AirCard Mobiele Hotspot, een router van de vorige generatie.

All-in-one oplossing

De Netgear Nighthawk M2 is daarmee een all-in-one oplossing voor het internet onderweg en op de camping. Ben je voor je werk onderweg afhankelijk van wifi? Dan is deze router een goede keuze. Wij gebruiken het zelfs vaak in hotels waar de wifi te traag is.

De nieuwe routers van Netgear kun je hier kopen. De M2 kost 449 euro. De goedkopere Netgear Nighthawk M1 heeft slechts iets minder specificaties en vonden wij hier voor 299 euro.

Naar de website van Netgear

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.