Negatieve coronatest voor Duitsland verplicht

Luc Schaepkens

Vanaf dinsdag 6 april 2021 moet je direct een negatieve coronatest kunnen tonen als je vanuit Nederland naar Duitsland reist.

Duitsland verplicht coronatest

Door de oplopende besmettingen in ons land is Nederland door Duitsland aangemerkt als hoogrisicogebied. Het Robert Koch instituut – het Duitse RIVM – maakte dit eerder vandaag bekend. Eerder al kregen ook andere buurlanden van Duitsland – te weten Tsjechië, Polen en Frankrijk – dit predicaat. Wie vanuit ons land naar Duitsland reist, moet vanaf aanstaande dinsdag meteen een negatieve coronatest kunnen tonen. Die mag niet ouder zijn dan 48 uur.

Het is een aanscherping van de al bestaande testplicht. Die hield in dat je als Nederlander bij een verblijf van langer dan 48 uur middels een test moest kunnen aantonen dat je niet besmet bent. Vanaf dinsdag moet dat dus al direct nadat je de grens over bent. Overigens is toeristisch overnachten in Duitsland nog steeds niet toegestaan. Kijk voor meer informatie over de regels bij onze oosterburen op de reiswijzer van de ANWB.

Helaas nog even niet naar de Moezel (foto boven artikel) dus. Dit jaar vakantie in eigen land? Dat is helemaal fijn. Een paar handige weetjes lees je hier.

Plannen maken kan natuurlijk wel. Zoek je straks – als het weer mag – een plekje bij een Duitse wijnboer met de camper of de caravan? Lees er hier meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur