ID. Buzz

Nederlandse camperbouwer kondigt elektrische Tonke Buzz aan

Marije Onderwaater

De vrolijke Volkswagen ID. Buzz doet veel ogen glimmen, óók die van camperbouwers. Het Nederlandse merk Tonke ziet volop mogelijkheden voor een elektrische campingbus en kondigt de Tonke Buzz aan.

Tonke laat weten veel van de Buzz te verwachten. Het merk belooft ‘een zeer innovatief en veelzijdig voertuig dat helemaal klaar is voor de toekomst’. En Tonke ziet grote voordelen in de combinatie van een bus voor vrije tijd, als auto voor dagelijks gebruik én als kantoor op wielen.

Lange wielbasis

De onlangs geïntroduceerde ID. Buzz met lange wielbasis heeft een lengte van 4,96 meter. De bus is voorzien van een energiezuinige warmtepomp die het mogelijk maakt om ook bij stilstand te verwarmen en te koelen. Het accupakket heeft een grootte van 86 kWh; goed voor een actieradius van ca. 450 kilometer. Een elektrische aandrijfmotor van 210 kW (286 pk) is optioneel.

Tonke Buzz
Tonke Buzz

Kampeerauto van het Jaar

Elektrisch rijden is niet nieuw voor Tonke. Het merk zette vorig jaar al de Tonke EQV, op basis van de gelijknamige Mercedes, in de markt. In dit artikel lees je meer over deze elektrische campingbus én dit is de video van de proefrit die Campingtrends Jos ermee maakte. Afgelopen januari viel de camper nog in de prijzen bij de verkiezing NKC Kampeerauto van het Jaar 2023. Of de Tonke Buzz een dergelijke winst ooit in de wacht sleept, is nu nog gissen. Vooralsnog is er enkel de aankondiging van de bus.

Tonke EQV Touring
De Tonke EQV Touring
Tonke EQV Touring
De Tonke EQV Touring

ID. Buzz geliefd campingbusje

Volkswagen heeft een naam hoog te houden als het gaat om basisvoertuigen voor campers, al dan niet van eigen merk. De ID. Buzz kan nu al op veel interesse van camperbouwers rekenen. Zo is er onder meer het merk Alpincamper een ombouw voor de ID. Buzz – met korte wielbasis – ontwikkeld. En het eveneens Nederlandse Ventje presenteerde op dezelfde 4,71 meter lange bus onlangs de eVentje.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…