NBTC toert met unieke Kip caravan door Nederland

Luc Schaepkens

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) trekt in een unieke Kip caravan – een Panorama Shelter – door het land. Zo brengt het een Ode aan het Landschap.

NBTC

Voor deze tour ging NBTC een bijzondere samenwerking aan met Kip Caravans en ontwerper Karel Bodegom. Het resultaat van deze samenwerking is de Kip Panorama Shelter. Deze caravan is 6 vierkante meter groot. Door het plaatsen van heel grote panoramaramen, zit je in de caravan toch midden in de natuur. Die ramen zijn uitgevonden door het Nederlandse bedrijf Van Ruysdael Glas. De Kip is daarbij ook nog eens optimaal innovatief en duurzaam. Hij heeft deels een eigen energievoorziening en een comfortabel verwarmingssysteem.

Kip caravan en de Ode aan het Landschap

Omdat 2021 het themajaar Ode aan het Landschap is, werken zeven partners samen. Met elkaar willen zij meer kennis, aandacht en waardering genereren voor ‘ons eigen’ Nederlandse landschap. Dat doen ze via kunstprojecten, tentoonstellingen, excursies, wandel- en fietsroutes en evenementen. Die vinden plaats in de Achterhoek, Flevoland, Friesland en de Hollandse Waterlinies. Ook in Limburg, Noord-Holland en in de Nationale Parken. Zo komen natuur, cultuur en geschiedenis samen in meer dan 25 verschillende projecten.

Een prominent project en beeldmerk van Ode aan het Landschap is de Kip caravan. Dit voorjaar en zomer wordt de Panorama Shelter namelijk veelvuldig ingezet voor de promotie van Ode aan het Landschap. De uitzonderlijk grote ramen zijn geplaatst in alle wanden, de deur en het hefdak. Het speciaal gelaagde glas zorgt voor een bijzondere lichtinval en een panoramisch uitzicht. Hierdoor kan de gebruiker de natuur haarscherp waarnemen met het gevoel dat hij of zij buiten is. Het hefdak met een rand van katoendoek zorgt in deze Kip caravan voor een dynamische beleving van natuurlijke geluiden en prettige ventilatie.

Het hele verhaal van de Kip caravan en de Ode aan het Landschap lees je hier.

We vergeleken heel recent nog de Kip Shelter met de Swift Basecamp. Lees dat artikel hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur