Village de Vacances Naturiste La Chiappa

Naturistencampings op Corsica – kamperen in je blootje

Martine van Kuler

Naturistencampings zijn meestal gemoedelijk en goed verzorgd. Ook liggen ze vaak op prachtige locaties. Kampeer jij graag in je blootje en doe je dat bij voorkeur in een mooi en zonnig oord? Check dan deze naturistencampings op Corsica.

Riva Bella Resort naturistencamping Corsica
Camping Riva Bella Resort is een naturistencamping aan de oostkust van Corsica.
Riva Bella Resort naturistencamping Corsica
Camping Riva Bella Resort is een naturistencamping aan de oostkust van Corsica.

1. Riva Bella Resort in Aléria

Riva Bella Resort is een oase van rust in Haute-Corse, tussen Porto-Vecchio en Bastia. Van 1 april tot en met 5 november is dit een naturistencamping, daarbuiten zijn ook gasten die liever met hun kleding aan kamperen welkom. Riva Bella Resort ligt direct aan zee en heeft een eigen strand, compleet met bar, ligstoelen en parasols. De staanplaatsen zijn ruim en liggen deels in het bos en deels aan het strand. Liefhebbers van wellness komen aan hun trekken in de spa op de camping. Hier vind je sauna’s en jacuzzi’s, en kun je je laten masseren. Kinderen zullen zich vermaken op de lamaboerderij en sportievelingen kunnen zeilen, suppen, boogschieten en volleyballen. Meer weten over deze naturistencamping op Corsica? Kijk dan op deze website.

Domaine naturiste de Bagheera
Op Domaine naturiste de Bagheera ben je een met de natuur.
Domaine naturiste de Bagheera
Op Domaine naturiste de Bagheera ben je een met de natuur.

2. Domaine naturiste de Bagheera in Bravone

Wil jij je één voelen met de natuur? Dat kan op Domaine naturiste de Bagheera aan de Corsicaanse oostkust. Deze camping ligt namelijk in een eucalyptusbos en direct aan een 5 kilometer lang zandstrand. Domaine naturiste de Bagheera doet veel aan duurzaamheid, zo wordt het sanitair door zonne-energie verwarmd en wordt er alleen rondgereden in elektrische voertuigen. In het restaurant eet je voornamelijk lokale producten; de groenten zijn zelfs veelal afkomstig uit de eigen moestuin. Ook op deze naturistencamping kun je de sauna bezoeken, een massage boeken en verschillende sportieve activiteiten ondernemen. Meer weten? Kijk dan hier.

Village de Vacances Naturiste La Chiappa
Verken Corsica per paard vanaf camping La Chiappa.
Village de Vacances Naturiste La Chiappa
Verken Corsica per paard vanaf camping La Chiappa.

3. Village de Vacances Naturiste La Chiappa in Porto-Vecchio

In een lijstje met naturistencampings op Corsica mag Village de Vacances Naturiste La Chiappa (zie foto boven dit artikel) niet ontbreken. Deze camping ligt in Porto-Vecchio en is een uitstekende uitvalsbasis om het zuiden van Corsica te ontdekken. La Chiappa ligt niet aan een langgerekt zandstrand, zoals de twee campings hierboven. Het strand bestaat hier namelijk uit een mengsel van zand, kiezels en rotsen. Staat dit je niet aan, dan kun je altijd zonnebaden bij een van de zwembaden op de camping. Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want er is een duik-, surf- en zeilschool. En houd je van paardrijden? Bezoek dan de ranch van campingcowboy Laurent. Dagelijks organiseert hij ritten. Op deze website lees je meer over Village de Vacances Naturiste La Chiappa.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!