Campings in Friesland

Naar het Noorden: 5x campings in Friesland

Marije Onderwaater

Nederland is een prachtig kampeerland! Kijk bijvoorbeeld eens naar Friesland. Deze provincie heeft veel te bieden: watersport, leuke dorpen en steden, en mooie fiets- en wandelroutes. Ben je al enthousiast? Dan zijn deze vijf campings in Friesland misschien iets voor jou.

Recreatiepark de Bosrand in Oudemirdum

Op 2,5 kilometer afstand van het IJsselmeer – en vlakbij het brinkdorp Oudemirdum – ligt recreatiepark de Bosrand. Volgens de camping zelf is dit een heerlijke plek voor zowel jonge gezinnen als 55-plussers. De camping heeft 46 ruime toeristische staanplaatsen, 42 seizoensplaatsen voor toer- en stacaravans en 40 XL-kampeerplaatsen met privé-sanitair. Het luxe sanitairgebouw is verwarmd en rolstoelvriendelijk. Hier vind je een babywasruimte, wasmachines, drogers en een centrifuge. De camping ligt aan de rand van de Gaasterlandse bossen waar je kunt wandelen of fietsen. Kleine kinderen kunnen hier lekker spelen in een van de zandbakken of op de speeltoestellen. Verder zijn er skelters, een trampoline en een tafeltennistafel.
Website Recreatiepark de Bosrand

Camping de Bosrand
Camping de Bosrand
Camping de Bosrand
Camping de Bosrand

Camping Thaborhoeve in Tirns

Genieten van Friesland in al zijn glorie kan op camping Thaborhoeve. Deze camping in Tirns heeft vijftien staanplaatsen. Thaborhoeve ligt tussen de Friese landerijen en naast een kleine wijngaard waar je met een rondleiding ook doorheen kunt lopen. En natuurlijk is het mogelijk om de wijnen te proeven. De camping verhuurt kano’s en fietsen. Wil je in de buurt een uitstapje maken? Dat kan! Het centrum van Sneek ligt op 15 minuten fietsen. Bolsward ligt op 10 kilometer afstand. En Tirns is ook een mooie uitvalsbasis voor het bezoeken van andere Friese steden en dorpen.
Website camping Thaborhoeve

Camping Thaborhoeve
Camping Thaborhoeve
Camping Thaborhoeve
Camping Thaborhoeve

RCN de Roggeberg in Appelscha

In Appelscha, aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold, vind je RCN De Roggeberg. Dit is een groot vakantiepark met verschillende soorten huuraccommodaties én toeristische staanplaatsen. De kampeerplaatsen zijn allemaal minimaal honderd vierkante meter groot en liggen op veldjes in de natuur, omringd door bomen en struiken. Sommigen plekken hebben privé-sanitair. Er zijn ook camperplaatsen op De Roggeberg. De camping heeft een openluchtzwembad en veel verschillende speelmogelijkheden, ook overdekt. Verder zijn er diverse horecagelegenheden. In de omgeving kun je onder meer fietsen of mountainbiken en wandelen.
Website RCN de Roggeberg

RCN de Roggeberg
RCN de Roggeberg
RCN de Roggeberg
RCN de Roggeberg

Camping Bergumermeer in Sumar

Voor watersporters is Bergumermeer de ideale camping. Door de ligging aan een van de Friese meren kun je hier zwemmen, varen en watersporten. Liever gewoon met een boek aan de waterkant liggen? Dat kan natuurlijk ook! De camping heeft namelijk een zandstrand. Meerdere kampeerplaatsen liggen direct aan het water. Ook zijn er plekken op een van de gezellige velden. Alle toeristische plaatsen zijn autovrij. Alle comfortplaatsen hebben water, stroom, een aansluiting op het riool en twee gratis wifi-connecties. Camping Bergumermeer heeft een water- en speelparadijs, een restaurant en nog veel meer faciliteiten. In de omgeving vind je onder meer een blotevoetenpad.
Website camping Bergumermeer

Vakantiepark Bergumermeer
Vakantiepark Bergumermeer
Vakantiepark Bergumermeer
Vakantiepark Bergumermeer

Camping de Drijfveer in Akkrum

In watersportdorp Akkrum ligt camping de Drijfveer, waar caravans, campers, vouwwagens en tenten welkom zijn. Op deze camping is veel te zien. De Drijfveer ligt namelijk bij een jachthaven aan doorgaand vaarwater en dat biedt een hoop vertier. Uitgekeken? Dan maak je gewoon een wandeling naar het dorp Akkrum. De camping heeft naast gewone staanplaatsen ook verharde plekken voor campers. Heb je zin in een hapje of drankje? Dan kun je terecht bij haventerras De Koken, waar ze – naar verluidt – de lekkerste huisgemaakte taart hebben. Voor kinderen heeft camping de Drijfveer speeltoestellen en in het hoogseizoen is er animatie.
Website camping de Drijfveer

Camping de Drijfveer
Camping de Drijfveer
Camping de Drijfveer
Camping de Drijfveer

Liever ergens anders naartoe?

Ben je niet op zoek naar campings in Friesland? Kijk dan eens naar deze campings in Luxemburg, de Franse Auvergne of Spaans Baskenland.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…