Multifunctionele opvouwbare mand van HABA

Martine van Kuler

Als je kampeert wil je zo min mogelijk meenemen, maar wél enigszins comfortabel leven. Multifunctionele producten zijn dan ook superhandig. De opvouwbare mand van HABA is daar een goed voorbeeld van.

Opvouwbare mand

Waar ik deze opvouwbare mand van HABA voor zou gebruiken, vroeg Jos Mark me. Voor de was, antwoordde ik meteen, denkend aan het gezeul met tassen vol wasgoed op de camping. Ieder jaar maak ik daarbij weer dezelfde fout. Ik ga met twee plastic tassen vol vieze handdoeken, shirts en ondergoed naar de wasmachine, draai mijn wasjes en wandel met de schone was in dezelfde tasjes weer terug. Dat nat wasgoed zwaarder is, de plastic tasjes daardoor sneller scheuren en je schone was dan net op dat ene zanderige weggetje belandt, vergeet ik ieder jaar weer opnieuw. Een grote, opvouwbare mand als deze zou voor een hardleers type als ik dé oplossing zijn.

Ideale afwasteil

Niet alleen voor het wasgoed is deze mand van HABA ideaal. Hij is ook goed te gebruiken voor de vaat. De afwasteil die ik op de camping gebruik, is eigenlijk net iets te klein. Borden, bekers en bestek passen prima. Maar de pannen en slabak moet ik altijd opstapelen. Ja, ook dan gebeurt het geregeld dat er iets op dat – nog steeds zanderige – weggetje belandt. Leuker zal deze opvouwbare mand het afwassen niet maken, maar wel makkelijker.

Deze opvouwbare mand van Haba doet uitstekend dienst als afwasteil.
Deze opvouwbare mand van Haba doet uitstekend dienst als afwasteil.

Lekker afkoelen in de mand

Gelukkig is deze ruime mand niet alleen goed te gebruiken voor wasgoed en vaat. Hij doet ook prima dienst voor veel leukere dingen. Zo is hij ruim genoeg om een peuter in te laten badderen. Heel fijn als er weer eens een rij staat voor de douche of je kleintje midden op de dag per se met water wil spelen, terwijl jij echt even geen zin hebt om naar het zwembad te gaan. Vul de mand met water en je hebt een privé badje op je kampeerplaats.

Overigens loont het ook als je geen (klein)kind mee hebt om de mand te vullen met (koud) water. Een paar flessen wijn of blikjes bier erin en een gezellige campingborrel is vrijwel gegarandeerd.

Ingeklapt neemt de mand weinig ruimte in.
Ingeklapt neemt de mand weinig ruimte in.

Licht en ruimtebesparend

Het moge duidelijk zijn dat deze opvouwbare mand van HABA multifunctioneel is. Verder is hij gebruiksvriendelijk, want eenvoudig open en weer dicht te vouwen. Veel plaats neemt hij dan niet in, met zijn 60,5 x 40,0 x 7,5 schuif je hem makkelijk ergens tussen. Bovendien weegt hij slechts 1,15 kg. De adviesprijs is 15,55 euro.

De campingmand is onderdeel van het opvouwbare assortiment van HABA. Zo zijn er ook een afdruiprek, een emmer, schaal en vergiet verkrijgbaar. Meer weten? Kijk dan op de website van HABA.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!