Morelo Loft Premium interieur

Morelo Loft Premium heeft van alles een beetje meer

Marije Onderwaater

Van alles een beetje meer; dat is de nieuwe Morelo Loft Premium. De Duitse fabrikant van luxe liners presenteert met de Premium een doorontwikkeling van de al bestaande Loft-serie. Die neemt het stokje over van de Morelo Home, die voorheen gold als de instapserie van het merk.

De Home neemt even vrijaf, zo meldt Morelo voor seizoen 2025. Home gold altijd als de instapserie van het merk. Die positie neemt de Loft nu over. Deze liner, die begint bij een lengte van 7,99 meter, krijgt voor die gelegenheid een flinke make-over. Dat begint al bij het exterieur. Aan de achterzijde heeft de vernieuwde Loft nu een doorlopend achterlicht met een Bridge Light-remlicht. De voorruit is wat meer gebogen, wat volgens Morelo voor nog beter overzicht zorgt.

Interieur Loft

Van binnen krijgt de Loft een heel nieuw design, waarbij het ruimtegevoel en de vele opbergmogelijkheden behouden blijven. Alle huishoudelijke apparatuur is van Bosch en Siemens, zo ook de koel-vriescombinatie. Deze heeft een koelinhoud van 172 liter en een vriescapaciteit van 15 liter. Op het display bij de deur zijn alle functies in de camper te bedienen en te bekijken; van de verwarming tot het niveau van de tanks. Een interessante optie is het gekoelde vak bij het dashboard, waar je drankjes voor tijdens de reis koud in kunt bewaren. De Loft-serie bestaat uit acht indelingen.

Morelo Bridge Light
Morelo Bridge Light
Interieur Loft
Interieur Loft
Loft barvak
Loft barvak

Morelo Loft Premium

En dan de echte nieuweling: de Morelo Loft Premium. Deze liner is een doorontwikkeling van de Loft-serie, maar dan met wat extra’s. De plattegronden zijn ruimer, de keuken en badkamer groter en de Premium biedt meer laadvermogen. Deze nieuwe Premium-serie is verkrijgbaar op een Iveco Daily Chassis 70 C 18 (7.490 kg) en in de Liner-uitvoering (eventueel met autogarage) op een Iveco Eurocargo (75 E 21 tot 120 E 28).

Interieur Premium

De zitgroep in de Morelo Loft Premium is riant, zie ook de hoofdfoto boven dit artikel. De draaibare cabinestoelen sluiten naadloos aan op de rest van de zitgroep met hoekbank. De tafel is in een zogenoemde baruitvoering verkrijgbaar. In dat geval heeft hij geen poot, maar hang hij in een rail, wat voor veel beenvrijheid zorgt.

Keuken met oven

De keuken is zeer ruim en uitgerust met onder meer een dubbele spoelbak en een oven met magnetron. Voor een koffieautomaat – type Nespresso of soortgelijk – is optioneel een houder verkrijgbaar.

Glazen douchecabine

De badkamer is ruimer dan de reguliere Morelo Loft. Erin een douchecabine van echt glas, een wastafelkast met lades, een spiegelkastje en het toilet.

Slapen

Bij de indelingen is er keuze uit een queensbed of enkele bedden waarvan ook een tweepersoonsbed is te maken. De slaapkamer is voorzien van indirecte verlichting, ramen met insectenhorren en opberglades.

Bartafel Loft Premium
Bartafel Loft Premium
Keuken oven Morelo Loft Premium
Keuken oven Morelo Loft Premium
Badkamer Morelo Loft Premium
Badkamer Morelo Loft Premium

Lengtes en Duitse vanafprijzen

De Morelo Loft Premium is verkrijgbaar in verschillende lengtes, beginnend bij 8,44 meter en oplopend tot 10,49 meter. Vanafprijzen beginnen in Duitsland bij 232.900 euro voor de Loft Premium met het Iveco Daily 70 C 18 chassis. Voor de Iveco Eurocargo 120 E 28 geldt een Duitse (dus zonder Nederlandse btw en bpm) vanafprijs van 346.900 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…