Mooveo Van 63XL heeft door superhoog dak veel interieurruimte

Luc Schaepkens

Mooveo is een instapmerk dat onder de Pilote-groep valt. Tot 2018 was de naam Bavaria. Mooveo heeft met de nieuwe buscamper Mooveo Van 63XL een vooral ruime buscamper in het aanbod. De stahoogte is 2,12 meter. Basisvoertuig is de Citroën Jumper. Als het iets meer mag kosten, kun je ook kiezen voor de Ducato.

De hoogte is H3

En dat brengt een behoorlijk bak aan interieurruimte extra. Het tweepersoonsbed achterin is in hoogte verstelbaar. Het kan op drie verschillende standen worden vastgezet. Zet het bed in de laagste stand en je stapt comfortabel het bed in en uit. In de middelste stand heb je onder het bed een grote garage voor bagage. Ook dan is er nog ruim voldoende plek voor twee volwassenen. De doorgaans gebruikelijke bovenkasten ontbreken namelijk.

Mooveo Van 63XL ook met vier slaapplaatsen

Gaan de kinderen of de kleinkinderen (nog) mee? Dan bestel je simpelweg het optionele tweede bed voor achterin. Dat komt onder het in hoogte verstelbare standaardbed. Welk bed je ook kiest, het ligt comfortabel. Dit komt door de verende schotels waarop de Bultex-matras ligt. Het verstelbare bed is tot helemaal boven tegen het dak te zetten. Doordat de binnenruimte van de Citroën aan de bovenkant smaller is, blijft beneden naast het bed plek voor kastruimte.

De meeste bagage komt dus achterin. Ook al omdat de Mooveo 63XL geen kastruimte boven de cabinestoelen heeft. Vooraan aan de zijkant zijn wel kastjes te vinden. Die opbergruimte ziet er in de Prestige-uitvoering erg chique uit. Het grafietkleurige meubeldecor past mooi bij de halfleren zwarte bekleding.

Het optionele tweede bed.
Het optionele tweede bed.

Voorste deel heeft klassieke dinette

Voorin heeft de Mooveo Van 63XL de klassieke indeling met twee draaibare cabinestoelen en een dinettebank. Daartussen staat een tafel. Het compacte keukenblok staat in de opening van de schuifdeur. Tegenover het keukenblok de badkamer. Ernaast de hooggeplaatste koelkast. Het maximale gewicht van deze buscamper is 3500 kilo. Want hij staat op het zogenaamde heavy chassis. Het leeggewicht konden we echter niet achterhalen.

Mooveo kan dan wel een instapmerk zijn, maar dat zie je nergens aan. De 6,36 meter lange Mooveo Van 63 XL kan zich laten zien. Hij is uitgerust met onder meer lichtmetalen velgen, ingelegde ramen en een luifel. Kies je voor de optionele automatische versnellingsbak, dan kom je uit bij het Fiat Ducato-onderstel. In Duitsland beginnen de prijzen rond de 60.000 euro. Dat is nog exclusief onze bpm.

Behalve buscampers in verschillende maten bouwt Mooveo ook halfintegraalcampers. Lees hier het artikel over de naamswijziging uit 2018.

De mooi afgewerkte opbergruimte.
De mooi afgewerkte opbergruimte.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur