2022-kampeermomenten Campingtrend

Dit waren de mooiste 2022-kampeermomenten van de Campingtrend-redactie. Wat was het jouwe?

Marije Onderwaater

Deze op een na laatste dag van 2022 is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Natuurlijk doen wij dat in kampeerstijl. Daarom vertellen we als Campingtrend-redactie wat onze fijnste 2022-kampeermomenten waren.

Jos: De camping waarvan we de naam niet noemen...

Als Marije met deze vraag over onze Teams-app bij mij binnen dendert, ben ik een beetje overvallen. Kamperen doe ik zoveel en vaak dat ik eigenlijk niet direct een moment voor de geest kan halen dat het mooiste of fijnste was. Maar nu – een paar dagen later – word ik fijntjes door Martine herinnerd aan de vraag en dan moet ik mijn dagelijkse vlogedit voor DW onderbreken om dit stukje te schrijven. In het algemeen heb ik het altijd erg naar mijn zin als ik aan het Gardameer kampeer. Vorig jaar heb ik een video gemaakt over Camping Fornella. Daar heb ik letterlijk een jaar of 10 van mijn leven de vakanties doorgebracht. Omdat het een weergaloze plek is en voor mij persoonlijk alles heeft dat een camping moet hebben. Water voor de deur, een restaurant, schoon sanitair en lekkere plekjes. Maar dat was in 2021, dus die mag dit jaar niet meedoen. Dit jaar was mijn fijnste kampeermoment toen ik twee weken even helemaal niets deed, niet vloggen, en weinig computer en telefoon. Even helemaal los van alles. Dat was alweer lang geleden en wij deden dat op een kleine camping in het zuiden van Frankrijk die ik hier liever niet noem. Het is op dit moment de enige plek waar ik me kan verstoppen voor de dagelijkse drukte en dat wil ik nog even zo houden.
Ik wens jullie allemaal een mooi uiteinde en een gezond en liefdevol 2023! We zien elkaar ‘aan de andere kant’.

Martine: eindelijk weer genieten als vanouds

Mijn kampeerjaar begon letterlijk in stijl met een nieuwe voortent en een nieuwe luifel van Polaris Outdoor. We probeerden de nieuwe spullen uit tijdens kampeerweekendjes op Camping de Mussenkamp en recreatiepark De Boshoek, voordat we in de zomer naar Frankrijk togen.

Camping Champ Tillet bij het meer van Annecy was de eerste bestemming. Het bleek een prima plek in een prachtige omgeving. De aanblik van de bergen maakte me compleet gelukkig en de helderblauwe meer was goed voor uren zwemplezier.

Na een week verkasten we naar camping La Vallée Verte in La Roque-sur-Cèze. Wat hadden we hier een fijne plek. Mét privé sanitair, en dat bleek ik stiekem toch wel ideaal te vinden. La Vallée Verte ligt aan een rivier: met een band de stroming af, springen van de rotsen, dammetjes bouwen. Het was heerlijk!

En dan was er ook nog het campertripje met Marije naar de Caravan Salon in Düsseldorf. Een leuke afsluiting van het kampeerseizoen. Het was een mooi kampeerjaar, waarin ik heel veel fijne momenten heb beleefd. Ze zijn me allemaal even lief en ik ben vooral dankbaar dat we na twee coronajaren weer als vanouds konden genieten. Op naar nieuwe kampeeravonturen in 2023!

Camping La Vallée Verte
De rivier is goed voor uren zwemplezier.
Camping La Vallée Verte
De rivier is goed voor uren zwemplezier.
Meer van Annecy
Dat uitzicht!
Meer van Annecy
Dat uitzicht!
Martine
Martine

Marije: opluchting in Bilbao en genieten aan zee

Voor mij was 2022 een goed kampeerjaar! Dat begon al in de meivakantie, toen ik met mijn vriend en onze twee zoons op camperroadtrip ging. In twee weken toerden we van Limburg naar Bilbao in Spanje. We hebben een fantastische tijd gehad, waarin we veel campings en camperplaatsen in Frankrijk en Spanje aandeden. Alles over die vakantie lees je hier. Natuurlijk was er ook nog een zomervakantie. In tegenstelling tot andere jaren gingen we vanwege onze overdadige meivakantie in de zomer twee weken weg, in plaats van de gebruikelijke drie. En dat betekende dat we ervoor kozen om maximaal 1000 kilometer te rijden. Het eerste deel van de vakantie verbleven we op camping La Citadelle in Loches, om daarna verder te trekken naar camping Idéal aan de Franse westkust. En dan was er nog mijn jaarlijkse kampeertripje met Martine naar de Caravan Salon in Düsseldorf. In een buscamper sliepen we twee nachten op de Parkplatz van de Messe. Altijd weer een feest! Een verslag kan je hier zien.

Je begrijpt: er valt genoeg te kiezen voor mijn mooiste campingmoment. Ik kies er daarom twee. De eerste is het moment dat we met de camper arriveerden op de camperplaats in Bilbao. Het was even spannend of we een plekje zouden hebben. Toen bleek dat dit gelukt was én we prachtig uitkeken over de stad, was ik even héél gelukkig. Een ander moment is op het strand naast camping Idéal in Frankrijk. Dagelijks gingen we hier een paar uurtjes naartoe om te zwemmen en te chillen. De sfeer op het strand was erg relaxed, ik was met mijn liefste mannen, het was mooi weer, ik had een fijn boek: alles was goed!

Dit zijn wij met de camper!
Dit zijn wij met de camper!
Zwemmen Idéal
Genieten aan de Franse westkust
Zwemmen Idéal
Genieten aan de Franse westkust
Martine Marije Düsseldorf
Met Martine in Düsseldorf
Martine Marije Düsseldorf
Met Martine in Düsseldorf

Wat was jouw mooiste 2022-kampeermoment?

Natuurlijk zijn we benieuwd naar jouw mooiste 2022-kampeermoment. Laat je het ons weten? Op Facebook, je komt er via onderstaande button, kun je jouw moment delen.

Op naar veel mooie kampeermomenten in 2023!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…