Mont Saint Michel in het nieuw

Luc Schaepkens

Voor de één te druk en te toeristisch, voor de ander een plek waar je geweest moet zijn of zelfs moet terug komen. In 2012 gaat er het een en ander veranderen bij Mont Saint-Michel.

Plannen

Al in 1995 is een begin gemaakt met de ontwikkeling van de plannen. In 2005 is men begonnen en in 2015 zou alles klaar moeten zijn. Het herstel van het landschap en een nieuwe entree zijn hierbij de uitgangspunten.

Daarbij zal eindelijk de zee weer om de Mont Saint Michel stromen. De huidige parkeerplaats verdwijnt letterlijk onder water. Een nieuw ontvangstcentrum met parkeermogelijkheid moet op 28 april van dit jaar open gaan. Er komen ruim 4000 parkeerplaatsen, waaronder een 230 voor campers.  Deze gaan 12 euro 50 betalen voor een plekje. Klik op de link onderaan voor andere prijzen.

Naast het genoemde informatiecentrum is er gedacht aan toiletten, een verzorgruimte voor baby’s, bagagekluizen en een kennel waar u de hond achter kunt laten.
Vervolgens kun je over een nieuwe brug naar de berg. Dat kan te voet, maar ook met bijvoorbeeld de dubbeldeks paardentram of een shuttle.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur