Moederdag 2023: hiermee verwen je kamperende moeders

Marije Onderwaater

Het ultieme cadeau voor Moederdag? Als het aan de Campingtrend-redactie ligt is dat natuurlijk lekker op de camping in de zon een boek lezen, met de benen omhoog en een glas van het een of ander binnen handbereik. Vind je dit een beetje té allesomvattend en wil je liever een cadeau dat je 's ochtends op bed kunt geven? Vooruit, dan geven we enkele Moederdag 2023-tips voor kamperende moeders.

Doe eens gek en koop een boek

Maar wacht, laten we eens kijken hoever we komen als we bovenstaand ultiem cadeau bij elkaar shoppen. Te beginnen met een boek. Daarvoor is er natuurlijk volop keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van de nieuwe Nicci French (altijd goed), deel 8 van de Zeven Zussen-serie, de bestseller Daar waar de rivierkreeften zingen, of – wij vonden hem erg grappig – We hebben het over je gehad van Stéphanie Hoogenberk.

Relaxstoel voor op de camping

Oké, het boek is in the pocket. Dan beginnen we met een stoel waar je lekker in kunt relaxen. Zelf hebben we goede ervaringen met dit exemplaar – die voor de gelegenheid misschien wat aan de prijs is. En deze vinden we ook erg leuk.

En dan... wijn (of iets anders)

Boek check, relaxstoel check! Dan is het nu tijd voor een lekker glas fris, water, bier of wijn. Omdat een voorbijschietende bal, een rennend kind of een ‘graai richting het drinken terwijl je ogen op het boek gericht zijn’ op de camping op de loer liggen, is het niet gek om te kiezen voor een onbreekbaar glas. Deze exemplaren uit de Marc Newson Tritan® Drinkware Collection zijn fraai vormgegeven en echt een mooi cadeau. Liever een gezellige beker? Kijk dan eens naar deze exemplaren van Bo-Camp.

Moederdag 2023
Onbreekbare glazen met als derde van links het wijnglas.
Moederdag 2023
Onbreekbare glazen met als derde van links het wijnglas.

Handig krukje én tafeltje van Bo-Camp

De relaxstoel hierboven heeft een blad voor een glas én een deel om je voeten op te leggen. Voor kamperende moeders met een andere campingstoel is dit handige krukje van Bo-Camp misschien een mooi cadeau. Je kunt hem gebruiken als krukje om je voeten op te leggen óf als tafeltje voor dat glas.

Bo-Camp krukje
Krukje én tafeltje van Bo-Camp
Bo-Camp krukje
Krukje én tafeltje van Bo-Camp

Nog meer cadeaus voor kamperende moeders

Leuk hoor, dat lezen en een glaasje drinken op de camping. Maar laten we wel wezen, het zijn natuurlijk niet de enige dingen die kamperende moeders willen doen. Voor de sportievelingen is een opblaasbare kajak of supboard een mooi cadeau. Niet goedkoop, maar misschien valt het te combineren met een andere gelegenheid? Een spelletje is ook altijd goed én leuk voor het hele gezin. Met gezellige verlichting maak je de meeste moeders ook blij. Geen cadeautje voor óp de camping, maar óver de camping? Kijk dan eens naar deze legpuzzels voor kampeerliefhebbers. Overigens vinden we dit ook een héél cool cadeau: een roze zakmes van Victorinox.

Suppen is leuk!
Suppen is leuk!
Lachen met Koehandel.
Lachen met Koehandel.
Legpuzzels kamperen
Vrolijke campingpuzzel
Legpuzzels kamperen
Vrolijke campingpuzzel

Moederdag 2023: welke zondag ook alweer?

Moederdag valt dit jaar op zondag 14 mei. Heb je geen geschikt cadeautje gevonden? Dat lijkt ons geen probleem! Veel moeders vinden het heus echt leuk als er even bij deze dag wordt stilgestaan, maar dat kan op allerlei manieren en hoeft niet eens (veel) geld te kosten. Denk bijvoorbeeld aan samen iets (gratis) leuks ondernemen of een tegoedbon voor een uurtje gegarandeerde rust thuis.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…