Mobilvetta Admiral is een buscamper met luxe jachtinterieur

Luc Schaepkens

De Italiaanse camperbouwer Mobilvetta staat bekend om zijn design. Het jachtinterieur van de nieuwe buscamper – de Mobilvetta Admiral – is daarop geen uitzondering. Hoogwaardig, molto chic en daarmee onderscheidend.

Mobilvetta Admiral

Het lijkt bijna onmogelijk: een keus maken uit het aanbod nieuwe buscampers. Iets met bomen en bos. Wie veel waarde hecht aan een chique interieur zit bij het Italiaanse Mobilvetta altijd goed. Het Italiaanse campermerk staat vooral bekend om zijn luxe integraalmodellen vol Italiaans design. Ook de nieuwe buscamper Mobilvetta Admiral – de eerste voor dit merk – is daarop geen uitzondering. Hoogwaardige materialen, lederen bekleding, gelakte hoogglans. Het zou op een duur jacht niet misstaan. Je kunt niet anders dan onder de indruk zijn als je een blik naar binnen werpt. Een buscamper met een jachtinterieur.

Molto chic interieur.
Molto chic interieur.

Mobilvetta Admiral is buscamper met stijl

We zien eco leer in het wit als bekledingsstof. Gelakte hoogglans op de meubelfronten van de bovenkasten. Chromen accenten zorgen voor contrast, evenals het tafel- en keukenblokoppervlak in mat lichtgrijs. De ramen zijn ingelegd en hebben binnen een in leer uitgevoerde crèmekleurige rand. Mobilvetta laat met de Admiral zien dat ook zijn buscampers premiumcampers zijn. Alles in de Mobilvetta ruikt naar Italië. Tot aan het basisvoertuig – de nieuwe Fiat Ducato – aan toe.

De Mobilvetta Admiral komt er in drie verschillende lengtes en indelingen. De K 5.1 heeft achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed en is 5,99 meter lang. Bij de K 6.3 zien we achterin enkele bedden in lengterichting, deze buscamper is 6,36 meter lang. De K 6.5 tenslotte is ook 6,36 meter lang, maar heeft achterin een elektrisch hefbed. Zet het bed omhoog en er passen fietsen en veel bagage achterin.

Luxe wat de klok slaat

De Mobilvetta Admiral buscamper heeft een badkamer met zwenkwand. Daarmee draait de wastafel weg. Zo is bijna de volledige oppervlakte als douchecabine te gebruiken. Het keukenblok is – met zijn gebogen lijnen – een plaatje om te zien. Het werkblad is uit te breiden. Een soort apothekerskast staat aan de kopse kant. Die is daardoor zowel van buiten als van binnen gemakkelijk bereikbaar.

De buscampers met het jachtinterieur rollen niet – zoals alle andere Mobilvetta campers – in het Toscaanse Poggibonsi van de band. De Mobilvetta Admiral heeft een eigen fabriek in Pagkieta. De prijzen beginnen rond de 61.000 euro exclusief onze bpm.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur