Mobiele werkplek op zijn Amerikaans: Airstream met bureau

Luc Schaepkens

De Airstream Flying Cloud 30 FB Office is een rijdend kantoor, compleet met een bureau als mobiele werkplek. Thuiswerken was nog nooit zo cool.

Airstream als mobiele werkplek

Het woordje Office in de naam van deze Airstream kun je letterlijk nemen. Dit Amerikaanse icoon – met glimmende aluminium buitenkant – is namelijk voorzien van een bureau. Daarmee is het de coolste mobiele werkplek die we tot nu toe hebben gezien. Je kunt er overal mee naartoe. Klanten bezoeken en werken op de mooiste plekken. Maar als je op de oprit de ruimte hebt, is het ook de ideale thuiswerkplek. Geen last meer van zeurende honden die willen worden uitgelaten. Of van katten die op je toetsenbord willen slapen.

Ben je onderweg, dan heb je naast een werkplek ook een eet-, woon- en slaapkamer. Je hebt een compleet huisje bij je. Als je door je werk niet aan huis of een vaste plaats bent gebonden, is dit de ideale werkplek. Zoals het een Airstream betaamt, laat ook de Airstream Flying Cloud 30 FB Office weinig te wensen over. De tandemasser heeft – met een lengte van 9,40 meter – daarvoor ook de ruimte. Zo zijn er tot aan zes slaapplaatsen. Het queensbed staat helemaal voorin en heeft een bedmaat van 1,91 bij 1,52 meter. Links en rechts naast het bed twee kasten tot aan het plafond voor alle kleding.

Flying Cloud 30 FB Office met zithoek in het midden

In het midden van de caravan de zithoek. Hier is ruimte om ‘s avonds lekker te relaxen. Ook kun je hier ruim zitten om te eten. Tegenover de rondzit met langsbank staat namelijk de keuken. Die heeft drie pitten, een magnetron, een oven en een koelkast met een inhoud van 227 liter. Zowel de rondzit als de langsbank zijn desgewenst om te bouwen tot een extra slaapplaats. Helemaal achterin is de werkplek. Een bureau in de lengterichting. Handig zijn de hier aangebrachte stopcontacten voor laptop en consorten. Er is een hoge kast voor spullen. Dankzij twee grote ramen is er veel daglicht aan deze kant.

Naast het bureau staat een smalle bank. Geschikt voor eventuele werkoverleggen. Of om even te verzitten tijdens een lange werkdag. De watertank heeft een inhoud van 197 liter. Dus na een dag hard werken is een lange douche nemen geen probleem. Het keramische toilet spoelt door zoals we dat thuis gewend zijn. De zwartwatertank heeft een inhoud van 132 liter. Daarmee is het mogelijk om een aantal dagen offgrid te staan. De Airstream Flying Cloud 30 FB Office heeft in Amerika een prijskaartje van 107.500 dollar. Dat is omgerekend net geen 90.000 euro. Dat is inclusief de ingebouwde airco. Zonnepanelen en een AGM-huishoudaccu zijn optioneel. Of deze Airstream ook naar Europa komt, is momenteel nog niet bekend.

SpecificatiesAirstream Specificatie

LxBxH:: 9,39 x 2,59 x 2,46 meter 
Lengte opbouw:: n.b.
Aantal slaapplaatsen:: tot 6
Leeggewicht:: n.b.
Maximaal gewicht:: 3065 kilo
Prijs:: circa 90.000 euro
Website:: Airstream.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur