Misano buscamper van MobilTec Wellhouse Leisure

Luc Schaepkens

Een nieuwe buscamper op basis van de Ford Transit Custom. De naam voluit: MobilTec Wellhouse Leisure Misano. Een Engelse buscamper, maar aangepast in Duitsland.

Mobiltec Wellhouse Leisure Misano buscamper

De naam van het nieuwe model is een hele mond vol. Zet hem voluit op de achterklep en je hebt zo’n beetje de hele breedte nodig. MobilTec is een Duitse camperbouwer. Deze werkt voor het model Misano samen met de Engelse camperbouwer Wellhouse Leisure. Oftewel, een klassieke Engelse buscamper aangepast aan de Europese normen. Inclusief het comfort en de kwaliteit op hoog niveau. Daar zorgen onder meer de gebruikte hoogwaardige materialen voor. De MobilTec Wellhouse Leisure Misano buscamper is een zogenaamde L1. Hij meet 4,97 meter in de lengte. Behalve een optionele luifel boven de schuifdeur valt het slaaphefdak van SCA op. Daar zit – ook optioneel – nog een zonnepaneel op.

Achter de bestuurdersstoel het keukenblok. Dit heeft twee pitten en een ruime spoelbak. Daaronder plek voor de 39 liter bevattende compressorkoelkast. Voor afval- en verswater twee tanks van elk 40 liter. Schuin boven het gasfornuis hangt een modern touchpanel. Hier kun je verschillende functies aansturen. Of het niveau van watertanks en accu controleren. Achterin staat een verschuifbare slaapbank in rails. De tafel zit vast aan de stijl tussen de schuifdeur en de voordeur aan de bijrijderskant, de B-stijl. De slaapbank heeft plat een bedmaat van 1,90 bij 1,30 meter. Boven in het slaaphefdak is de bedmaat 2 bij 1,25 meter.

Ook als First Edition

Speciaal ter introductie van dit nieuwe model is er een First Edition-uitvoering (foto boven artikel). Voorzien van hippe rally-strepen, witte sportvelgen en uitgevoerd in een speciaal oranje kleurtje. Die kleur komt ook in het interieur terug. Motorisering en andere specs zijn nog niet bekend. In Duitsland – en dus zonder bpm – is hij er nieuw vanaf 55.000 euro. Je kunt echter ook met een gebruikte Ford Transit Custom langsgaan. Die bouwen ze net zo graag voor je om. Dan hangt er uiteraard een ander prijskaartje aan de MobilTec Wellhouse Leisure Misano.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur