Minicamping Retour à la Source

Luc Schaepkens

Drie ruime campingplaatsen met uitzicht op weiland en bos liggen in dit jaargetijde te dromen van mensen die het heerlijk vinden om in het voorjaar, zomer of najaar van 2012 hun hoofd weer leeg te maken op het Franse platteland in de bosrijke, rustige en authentieke Bourrianestreek in de Lot.

Retour a la Source

Elke plek heeft schaduw van een mooie boom en wordt omringd door heerlijk geurende lavendel. In de tuin liggen twee vijvers met bankjes om op lekker weg te dromen, de vlinders te zien genieten op de verschillende vlinderbomen en de hommels te horen zoemen.

Volop licht, warmte en ruimte want de zon schijnt hier maanden aan een stuk en het hele terrein is ongeveer 4.5 hectare groot. De hemel is ook echt hemelsblauw te noemen waardoor je op warme zomeravonden s avonds laat nog kunt nagenieten onder een wolkeloze sterrenhemel.

De herten hebben zich het afgelopen jaar tegen het avondschemer regelmatig op het weiland laten zien. De roofvogels cirkelen hier nog vrij in de lucht, de uil laat ’s avonds zijn eerste roep horen en de merels, roodborstjes en koolmeesjes maken je hier s ochtends weer wakker.

In de cuisine dété die speciaal voor kampeerders is ingericht, staat een koelkast voor verfrissende drankjes en etenswaren, een gasfornuis om ook een keertje te koken zonder gasbrandertje, een aanrecht met wasbak en een wasmachine voor gemeenschappelijk gebruik. Een heerlijke douche en uiteraard een separaat toilet complementeren dit geheel.

Retour à la Source is een ideale plek voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. De eigenaren bieden hun gasten ook graag de mogelijkheid om mee te werken in de biologische groentetuin, hout te kappen in het bos of simpelweg de verse groenten en kakelverse eieren te verorberen.

Zij staan garant voor een warm onthaal, rust, harmonie, geborgenheid en humor. Welkom op Retour à la Source!!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur