Habiton by Bürstner L1 L2

Microcamper Habiton by Bürstner met ruimer jasje en pop-up dak

Marije Onderwaater

Düsseldorf had eind augustus de primeur van de Habiton by Bürstner, een microcamper met daktent op de Renault Kangoo. Een studiemodel nog en daar komt er meteen eentje bij, want in Parijs onthulde Bürstner deze week de Habiton op de Kangoo met lange wielbasis én een pop-up dak.

Bezoekers van de Caravan Salon in Düsseldorf konden enkele weken geleden hun mening geven over de Habiton by Bürstner, een studiemodel van een microcamper met geïntegreerde daktent. Kampeerders die deze week de Salon des Véhicules de Loisirs bezoeken – tot en met 15 oktober in Parijs – krijgen nóg een studiemodel te zien: de Habiton by Bürstner op de Renault Kangoo met lange wielbasis, een pop-updaktent en met een keuken.

Pop-up dak Habiton by Bürstner L2
Het slaaphefdak is van binnenuit bereikbaar
Pop-up dak Habiton by Bürstner L2
Het slaaphefdak is van binnenuit bereikbaar

Slapen in pop-up dak

Met de Habiton richt Bürstner zich op jonge soloreizigers, stellen en gezinnen. Met name deze laatste doelgroep zal kunnen waarderen dat dit langere studiemodel een pop-up dak heeft in plaats van een daktent. “Vooral voor gezinnen met kinderen is het belangrijk dat er een ruimtelijke verbinding is tussen ouders en kinderen in het voertuig”, zegt Bürstner-productmanager Carolin Gebhardt. “Daarom zijn deze twee extra slaapplaatsen in het dak van binnenuit toegankelijk.”

Net als in het eerder gepresenteerde studiemodel heeft ook de Habiton by Bürstner een opblaasbaar matras dat achterin de auto is te gebruiken. Zo zijn er in totaal vier slaapplaatsen.

Bed Habiton by Bürstner L2
Een opblaasbaar matras
Bed Habiton by Bürstner L2
Een opblaasbaar matras

Keuken en zitjes

De langere Kangoo is eveneens uitgerust met een uittrekbare keuken met inductieplaat, een spoelbak met kraan, een besteklade en opbergruimte. Het meubel waarin de keukenmodule is weggewerkt, is eveneens te gebruiken als zitplaats. Dat geldt ook voor de unit met de elektrische koelbox, die daar tegenover is geplaatst. Vóór de tweede stoelrij is nog een tafeltje te plaatsen zodat een zitje ontstaat.

Trotse CEO
Bürstner-CEO Jens Kromer is trots op dit nieuwste studiemodel van de Habiton by Bürstner. “De lange wielbasis past ook perfect bij de nieuwe campstyle voor het dagelijkse stadsleven van onze stijlbewuste doelgroep en biedt flexibiliteit en vrijheid”, zegt hij. “De Habiton L2 is een prachtig voertuig met veel slimme modulaire #overalthuis-oplossingen voor het dagelijks leven en reizen. Dankzij het pop-up dak kan zelfs een volwassene comfortabel staan of zich omkleden in het voertuig.”

Bürstner Habiton L2 keuken
Bürstner Habiton L2 keuken
Zitje Bürstner Habiton L2
Zitje Bürstner Habiton L2

Reacties studiemodellen afwachten

Het is nog niet bekend of en wanneer de Habiton by Bürstner in Nederland is te zien. Bürstner peilt nu de reacties op de twee studiemodellen en zal daarna beslissen of de microcamper – met daktent en/of pop-up dak – daadwerkelijk op de markt komt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…