Met kleur en coolness bestormt de Eriba Car de camperwereld

Marije Onderwaater

Een opvallend tweekleurig exterieur, een stijlvol interieur met een vloer in jachtlook, een lang bed, slimme opbergmogelijkheden en de VW Crafter als basisvoertuig. Dat alles heeft de gloednieuwe Eriba Car, de 5,99 meter lange buscamper waarmee het merk zijn comeback in de kampeerautowereld maakt.

Eén ding is zeker: Eriba gaat het druk krijgen tijdens de CMT in Stuttgart, die morgen van start gaat. Daar toont het merk uit de Erwin Hymer Group de buscamper voor het eerst aan het grote publiek. Buiten een select groepje dealers en journalisten om, heeft nog niemand de Eriba Car kunnen zien. En dat de CMT-bezoekers geïnteresseerd zullen zijn in de Eriba Car, dát kunnen wij wel voorspellen. De kampeerauto is namelijk geïnspireerd op de cultcaravan Eriba Touring, die bij kampeerders enorm geliefd is en op kampeerbeurzen standaard veel bewonderaars trekt.

Interieur Eriba Car
Interieur Eriba Car

Exterieur in blauw, rood of grijs

‘Alles behalve gewoon’ is het motto van Eriba. Dat is bij de nieuwe Eriba Car niet anders. Deze buscamper op de VW Crafter is, zoals we van het merk gewend zijn, bepaald niet doorsnee. Dat begint al bij het tweekleurige exterieur, een concept dat bekend is van de Touring Color Edition-caravans. Er is keuze uit drie kleuren: Deep Ocean, Cherry Red en Metallic Indium Greyv. De rode en blauwe exterieurs worden gecombineerd met Candy White. De grijze uitvoering is een combinatie van Metallic Indium Greyv en Metallic Reflex Silver. Alle drie de uitvoeringen hebben een striping die doet denken aan het Eriba-logo met drie horizontale strepen.

Eriba buscamper
Eriba buscamper

Blauw van binnen

Aan de binnenkant is de Eriba Car warm, sfeervol én ruimtelijk. Dat laatste is te danken aan de open zichtlijnen. De vloer in jachtlook zorgt voor veel warmte in het interieur, evenals de kleur Deep Ocean. Onder meer het keukenblok en de ombouw van de bank en het bed zijn voorzien van deze blauwtint, ook een van de exterieurkleuren. Dit blauw combineert mooi met het houtdecor Tiberino, waarmee bijvoorbeeld de kastkleppen zijn afgewerkt. De meubelbekleding is van grote invloed op de look & feel van een camper. Voor de Eriba Car is er keuze uit de twee lichte standaardstoffen Toledo Sand en Seattle Stone en de ledersoorten Dayton Cognac en Boston. De exterieurkleur komt terug in de sierstiksels van de kussens.

Veel vilt

De zijwanden en het plafond zijn bekleed met grijs vilt. Dit voelt zacht aan en is geluidsabsorberend. De directe en indirecte verlichting is dimbaar, zodat het altijd mogelijk is om in de camper de juiste sfeer op te roepen.

Eriba buscamper interieur
Eriba buscamper interieur
Eriba buscamper interieur leer
Eriba buscamper interieur leer
Interieur Eriba buscamper
Interieur Eriba buscamper

2 meter lang dwarsbed

De zitbank heeft een echte retrolook en is tegelijkertijd helemaal van nu, dankzij de kantelbare rugleuning en de Isofox-bevestigingspunten. De tafel heeft een extra uitschuifbaar blad voor nog meer ruimte. Op de kop van de rechte keuken is de compressorkoelkast geplaatst, die een inhoud van 90 liter heeft. De koelkast is uittrekbaar en zodoende ook vanaf buiten goed bereikbaar. Aan de zijkant van de keuken is een blad bevestigd dat buiten als tafeltje kan dienen. De douche in combi-badkamer is via het raam naar buiten te trekken en is dus ook als buitendouche te gebruiken. De wastafel is inklapbaar, waardoor er genoeg plek is om te douchen. Op de vloer ligt een houten vlonder.

Samen of solo

De Eriba Car biedt ruimte aan twee personen en is ook perfect voor soloreizigers. Het dwarsbed is met 2 meter behoorlijk lang. De breedte is 1,36 meter. Schijfveren zorgen voor extra comfort. Dit bed is deels op te klappen waardoor ruimte ontstaat om bijvoorbeeld een fiets mee te nemen. De vloer is uitgerust met sjorogen om grote spullen mee vast te zetten. De bovenkasten, open kastjes en vloervakken bieden plaats aan kleinere bagage.

Eriba Car camper
Eriba Car camper
Achterzijde Eriba camper
Achterzijde Eriba camper
Bed Eriba buscamper
Bed Eriba buscamper

Eriba Car First Edition

De Eriba Car First Edition heeft een riante standaarduitrusting met onder meer een set van een campingtafel en bijpassende stoelen, een opbergtas en boxen voor in de hangkast. Ook heeft dit eerste model standaard onder meer een 177 pk-motor (in een toekomstige versie is dit standaard 140 pk), een automatische versnellingsbak, 17 inch lichtmetalen velgen, diverse assist-systemen, een touchscreen met navigatie, een matrastopper en airconditioning op het dak boven het bed. Ook het winterpakket is toegevoegd, dit bestaat uit verwarmde stoelen en een verwarmd stuur.

Verfrissende coolness

Eriba is vanzelfsprekend trots op de nieuwe camper. “Er zijn niet veel caravanfabrikanten die naast het produceren van voertuigen ook een verhaal vertellen,” zegt Frank Heinrichsen, hoofd centrale marketing bij Hymer. “Vanaf het allereerste begin is Eriba echter omgeven door dit unieke verhaal van vrijheid, individualiteit en verfrissende coolness. Zonder ook maar iets van dit alles op te offeren, laat de Eriba Car nu zien dat we niet alleen gegroeid zijn als bedrijf, maar ook volwassen zijn geworden.”

SpecificatiesEriba Car

L x b x h: 5,99 x 2,07 x 2,67 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kilogram
Rijklaargewicht: 2819 kilogram
Laadvermogen: 681 kilogram
Nederlandse prijs First Edition: 107.190 euro
In de showroom: voorjaar 2024
Eriba Car plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…