Met het E-Trailer veiligheidspakket veilig op pad

Luc Schaepkens

Het E-trailer veiligheidspakket voor caravans en campers is helemaal gericht op een veilige vakantie. Gemak dient daarbij de mens. Wat dit veiligheidspakket allemaal te bieden heeft, lees je in dit artikel.

E-Trailer

Een paar studenten begonnen het bedrijf E-Trailer in 2016. In 2017 won het bedrijf de KCJ Start-up Contest. En nu doet het zaken met onder andere de Erwin Hymer Group. Wat zit er allemaal in het veiligheidspakket voor caravan en camper van E-trailer? Om te beginnen is dat de E-Load. Dat is een neuswiel met een ingebouwde gewichtsmodule. Dan twee bandenspanningsmeters: de E-Pressure. En tenslotte de E-Switch. Dat zijn deur- of raamcontacten waarmee je bijvoorbeeld kunt zien of je de dakluiken niet bent vergeten te sluiten.

E-Trailer: alles is af te lezen op je telefoon

Alle informatie kun je in één oogopslag aflezen van je telefoon. Dat werkt via een app. Daarvoor het je de zogenoemde E-Connect nodig. Die geeft via bluetooth alle relevante informatie door. Het is de centrale module waar alles aan is gekoppeld. Alle componenten van het E-Trailer veiligheidspakket voor caravan of camper zijn supereenvoudig te installeren. Elk component is voorzien van een eigen stroomvoorziening. Je meldt de component eenmalig aan bij de E-Connect en hebt er daarna geen omkijken meer naar. De E-Connect is het enige onderdeel dat wel op 12 volt aangesloten dient te worden. De dealer doet dat overigens graag voor je.

Veiligheidspakket geeft relevante informatie door

Vervolgens kun je op je telefoon aflezen wat de kogeldruk is. Je weet dus meteen of je wel of niet veilig onderweg bent. De bandenspanningsmeters zijn twee ventieldopjes. Ze geven niet alleen de bandenspanning door, maar ook de temperatuur van de band. Bij te weinig druk of als een band te warm wordt, gaat er op je telefoon automatisch een alarm af. Zo heb je tijd genoeg om de combinatie veilig aan de kant te zetten en de oorzaak te achterhalen. Voorafgaand aan een klapband is er vaak te weinig spanning in de band en zal deze te heet worden. Met de E-Pressure kun je dat dus voor zijn.

Nooit meer twijfelen over je dakluik

De E-Switch tenslotte bestaat uit twee kleine magneetcontacten. Die kun je bijvoorbeeld op je dakluik zetten. Zo hoef je nooit meer te twijfelen of je nou wel of niet het dakluik – of de ramen – hebt dichtgedaan na vertrek. Als de app ziet dat je rijdt en er staat een raam of dakluik open, dan waarschuwt hij middels een alarm. De drie genoemde modules zijn zowel los als per set te koop. Het veiligheidspakket bestaat voor caravans en voor campers. Het pakket voor campers bevat uiteraard geen neuswiel, maar bijvoorbeeld wel vier bandenspanningsmeters.

Alle E-Trailer modules op een rij

Het hierboven beschreven E- Trailer veiligheidspakket kost 300 euro. Er is daarnaast ook een zogenaamd starterspakket. Daar zitten de modules E-Connect, de E-Level en de E-Volt in. Dit starterspakket kost 200 euro. Modules zijn ook lost te koop. De E-Switch kost los bijvoorbeeld 60 euro, de E-Pressure kost los 110 euro.

Voor alle duidelijkheid zetten we alle E-Trailer modules nog eens op een rij. Hoe heet het en wat doet het:

  • E-Connect – Verbind de modules met uw smartphone. Het basismodule.
  • E-Pressure – De bandenspanningsmeter. Reduceer de kans op een klapband.
  • E-Volt – Toont het niveau van je huishoudaccu. Nooit meer een lege accu.
  • E-Level – Automatische leveller. Zet de caravan of camper waterpas
  • E-Temperature – Temperatuur en luchtvochtigheid binnen en/of buiten.
  • E-Load – Hiermee lees je de kogeldruk af.
  • E-Switch – Toont openstaande ramen of dakluiken tijdens het rijden.

Veiligheid nu met korting

Mooie actie bij de ANWB. Daar krijg je – afhankelijk van het gekozen pakket – 50 tot 90 euro cashback. Daarnaast krijg je als E-Trailer gebruiker 5% korting op een caravanverzekering van CKE. De twee acties lopen tot november dit jaar en januari volgend jaar. Kijk voor alle informatie over deze korting op de site van E-Trailer. Hier lees je alles over deze kortingsactie.

Meer weten? Naar de site van E-Trailer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur