Meivakantie 2022: met een huurcamper naar Bilbao

Marije Onderwaater

Als je dit leest, ben ik met een huurcamper van Rutten Ridderbeks uit het Limburgse Echt op weg naar Bilbao in Spanje. Deze reis stond al langer op mijn verlanglijstje en vandaag is het dan zover! In dit artikel vertel ik je hoe het zit met die huurcamper én hoe onze reis eruit gaat zien.

Bilbao

Eigenlijk weet ik niet eens meer precies wanneer Bilbao, stad in Spaans Baskenland, op mijn netvlies verscheen. Maar er was een moment dat ik foto’s zag van de stad én van het imposante Guggenheim Museum (zie hoofdfoto, credits: Jorge Fernández Salas/Unsplash), en dacht: dáár wil ik heen. Gelukkig kon ik mijn vriend en onze zoons van 12 en 9 jaar er ook van overtuigen dat Bilbao echt de moeite van het bezoeken waard is. De meivakantie leek me hier een perfecte tijd voor, al is het voor twee weken wel even doorkarren. Vanaf ons huis is het namelijk zo’n 1400 kilometer rijden. Maar toen kwam onze volgende wens om de hoek kijken. Al langer droomden we ervan om weer eens met een camper weg te gaan. We hebben een Campooz Fat Freddy waar we erg blij mee zijn, maar met de camper reizen vinden we ook heel leuk. Dat deden we al eens in de meivakantie van 2018, toen we onder meer Duitsland bezochten.

Dit zijn wij (alweer 1,5 jaar geleden) en normaal gesproken gaan we op vakantie met onze Campooz Fat Freddy.
Dit zijn wij (alweer 1,5 jaar geleden) en normaal gesproken gaan we op vakantie met onze Campooz Fat Freddy.

Met deze huurcamper van Rutten Ridderbeks zijn we op pad

Op dat moment kwam Rutten Ridderbeks om de hoek kijken. Dit bedrijf uit het Limburgse Echt verkoopt diverse merken campers, caravans en vouwwagens. En sinds deze maand verhuren ze al deze kampeermiddelen ook. Toen ze hoorden van onze meivakantiedroom, boden ze aan dat we een huurcamper mochten lenen. Fantastisch! Het verhuurwagenpark bestaat uit Carado-halfintegralen en een alkoofcamper van hetzelfde merk. Wij zijn momenteel op pad met een Carado T 448. Deze gloednieuwe camper is 7,35 meter lang, en heeft vier zitplaatsen en vijf slaapplaatsen. En het mooie is: hij is helemaal klaar voor gebruik. Campingstoelen, een tafel, servies, pannen, matrasbeschermers en zelfs een Nespresso-apparaat; het zit er allemaal bij. Dankzij het fietsenrek kan je ook nog eens vier fietsen meenemen.

En met deze Carado T 448 gaan we naar Frankrijk en Spanje.
En met deze Carado T 448 gaan we naar Frankrijk en Spanje.

Van Echt naar Bilbao

Gisteren zijn we met onze eigen auto naar Echt gereden. Daar kregen we uitgebreide uitleg over de huurcamper. Onze auto hebben we in Limburg laten staan. En nu zijn wij dus op weg richting Spanje. Waar onze eerste stop zal zijn? We hebben nog geen idee. Ik heb de app Campercontact geïnstalleerd, zodat we onderweg naar camperplaatsen kunnen zoeken. Vermoedelijk zullen we deze eerste dag nog niet zo heel veel kilometers maken. We hebben vanochtend immers al bijna twee uur in de auto gezeten op weg naar Echt. Straks stoppen we ergens, zetten de camper netjes neer en dan gaan we lekker relaxen. De komende dagen gaan we in etappes naar Bilbao. Ook willen we San Sebastian nog aandoen. Deze kustplaats ligt op ongeveer 100 kilometer van de stad.

Wil je meekijken met onze reis? Volg Campingtrend dan op Instagram en Facebook. En misschien ga ik ook nog vloggen! Dan zie je dat straks terug op YouTube. Na afloop vertel ik op deze website hoe onze reis is geweest.

En denk je nu: ik wil ook een volledig ingerichte camper huren? Kijk dan op de website van Rutten Ridderbeks in Echt.

Dit is de afstand vanaf Echt naar Bilbao. Best een eind!
Dit is de afstand vanaf Echt naar Bilbao. Best een eind!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…